Zorlu Enerji, yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla Zorlu Energy Solutions (ZES) yatırımını gerçekleştirmişti. ZES araç şarj istasyon ağını 81 ile yaydı. 420’den fazla lokasyonda ve 710’dan fazla araca aynı anda hizmet veriyor. 

“ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ALTYAPISINI HAZIRLADIK”

Zorlu Enerji, 2018 yılında kurduğu ZES markası ile elektrikli araçların yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla ülkemizdeki şarj istasyonu ağını genişletmeye devam ediyor. Gerçekleştirdikleri son yatırımlarla ilgili bilgi veren Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak: ‘’ZES markamızla elektrikli otomobil pazarını yakından takip ediyoruz. Araçların Türkiye’deki devinimini hızlandırarak karbon salımının azaltılmasına katkı sağlamayı istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz son yatırımlarımızla 81 ilin tamamını kapsayarak Türkiye’nin elektrikli otomobil altyapısını hazırladık.” dedi. 

“ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZ BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI”

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak: “Enerji sektörü, elektrifikasyon, dijitalizasyon ve otomasyon kulvarında hızla ilerlerken iklim krizi ile mücadele adımı olarak dekarbonizasyon odaklı iş yapış biçimlerini de hızla benimseyerek hayata geçiriyor. Şehirlerdeki karbon salınımını azaltmak amacıyla elektrikli araçlar özelinde attığımız en önemli adımımız olacak. Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Altyapı çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Artık elektrikli otomobilleri ülkemizde daha yoğun bir şekilde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.’’ dedi.