Üretim kapasitesi ile Avrupa’da ilk, dünyada ise beşinci sırada yer alan Yorglass, pandemi döneminde 75 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçirdi. Firma, Çerkezköy’de hayata geçireceği yeni fabrikasıyla hem beyaz eşya iş kolunda büyümeyi hem de ihracatını artırmayı amaçlıyor.

BEYAZ EŞYA ALANINDA ÜRETİM KAPASİTESİNİ YÜZDE 20 ARTIRIYOR

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, “Türkiye’nin ilk dekoratif cam fabrikasını biz kurduk. 45 yıldır her koşulda yatırımdan vazgeçmedik ve istikrarlı büyümemizi sürdürdük. Temel argümanımız güçlü bir ekosistem kurarak hem markamız hem sektörümüz için değer sağlayan bir yapı oluşturmak. Bunun için sürekli değişen koşullara ayak uyduruyoruz. Ar-Ge, Ür-Ge, inovasyon ve teknolojiye yaptığımız yatırımlarla Türk malı kalitesini 57 ülkesiyle buluşturuyoruz. Güçlü finansal yapımız, yarım asra ulaşan tecrübemiz ve pazarın dinamiklerini yakalayabilen stratejilerimizle pandemi koşullarına rağmen büyüme ivmemizi koruyoruz. Yorglass olarak 2019 yılında yüzde 17 büyüyerek sektörün üzerinde bir büyüme yakaladık, bu yıl da pandemi koşullarına rağmen büyüme hedeflerimize ulaşacağımızı öngörüyoruz. Çerkezköy’de yılsonunda hizmete açacağımız yeni fabrikamızla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırarak beyaz eşya alanında dünyanın en büyük markalarının çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz.” dedi.

İHRACATI İKİYE KATLAYACAK

İhracat hedefleriyle ilgili bilgi veren Yorgancılar, “İnovatif üretim anlayışıyla sektörlerin ihtiyaçlarını yakından takip ederek katma değeri yüksek ürünler geliştiriyoruz. Manisa, Bolu, Eskişehir ve İzmir’de kurulu tesislerimizde ürettiğimiz ürünlerin yüzde 40’ını ihraç ediyoruz. Yenilikçi ürünlerle Türkiye ekonomisine önemli oranda döviz girdisi sağlıyoruz. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği 2019 yılı ihracatın liderleri sıralamasında düzcam sektöründe ikincilik ödülü alarak bu başarımızı bir kez daha tescillendirdik. Türkiye’de 2019 yılında ihracat artışı yüzde 48,2 oranıyla en çok düzcamlarda yaşandı. Dolayısıyla düzcam sektörü Türkiye ekonomisinin itici güçlerden birini oluşturuyor. Bu noktada biz de bir üretici olarak ekonomik ve sektörel gelişim adına üzerimize düşeni yaparak yatırımlarımıza devam edecek ve güçlü ihracat kanalımızla dünyanın her yerine ulaşmayı sürdüreceğiz ” diye konuştu.