Türkiye’de son yıllarda sayıları gün geçtikçe artan çevreci sanayi tesislerine bir yenisi daha ekleniyor. Yıldız Entegre, Mersin’de bulunan Akdeniz Tesisi’nde güneş enerjisi yatırımına başlayarak kendi enerjisini üretecek. Yatırımın 6 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

13 BİNDEN FAZLA GÜNEŞ PANELİ KURULACAK

Üretim tesisinde 26 bin 400 metrekarelik alanı 13 binden fazla güneş paneliyle kapatmaya hazırlanan Yıldız Entegre, 15 milyon TL değerinde yatırım yapmayacak. Yatırım devreye alındığında ise elektrik ihtiyacının yüzde 10’u güneş enerjisinden elde edilmiş olacak. Ayrıca Mersin ekonomisine de katkıda bulunması sağlanacak. 

ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldızlar Yatırım Holding Yatırım Projeleri Müdürü Yıldırım Akagündüz, konuyla ilgili şu sözleri paylaştı: “Enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinin şirketler için olduğu kadar ülkeler için de oldukça önemli. Son yıllarda ülkemizde, yenilenebilir enerji kaynaklarına karşı yoğun bir ilgi var. Petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynakları konusunda, ülkemizin yurt dışına bağımlı olduğu bir gerçek. Ayrıca rüzgâr ve güneş konusunda Türkiye’nin çok ciddi bir potansiyeli bulunuyor. Bu kapsamda özellikle sanayi şirketlerinin, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeleri hem doğanın ve çevrenin korunmasına büyük katkı sağlayacak hem de ülkemiz ekonomisinin gelecek hedeflerine ulaşmasına ışık tutacaktır” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ ENERJİSİNDE DAHA FAZLA FAYDALANACAĞIZ

Yıldız Entegre’nin güneş enerjisine ilk kez yatırım yaptıklarını belirten Akagündüz “Bu yatırımı yaparken öncelikli amacımız konvansiyonel enerji kaynaklarına olan bağımlılığımızı azaltmak; daha çevreci ve doğaya saygılı bir yöntemle enerji girdisi elde etmek. Yasal mevzuatlar izin verdiği ölçüde, güneş enerjisi alanında yatırım yapmayı ve benzer projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” dedi.