Filtre ve basınçlı hava alanında işletmelere çözümler sunan ve sanayide enerji verimliliği sağlayan Yiğittaşlar, koronavirüs sürecinde dijitale yoğunlaştı. Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Yiğittaşlar Satış Müdürü Hakan Yiğittaş, “Daha önceden alt yapısını hazırladığımız B2B sistemimizi kullanmaya başladık. Eğer kriz bu şekilde devam ederse B2B sistemine daha çok yatırım yapmayı planlıyoruz.” dedi. 

SATIŞ SÜRECİMİZE B2B ALTYAPIMIZLA DEVAM EDİYORUZ

Koronavirüs salgını nedeniyle firmamızın çalıştığı birçok fabrika üretim kapasitesini azalttı ya da üretim tesisini geçici süreyle kapattı. Bu nedenle bizlerde çok etkilendik diyebiliriz. Yedek parça ve filtre satışımız ile ilgili daha önceden alt yapısını hazırladığımız B2B sistemimizi kullanmaya başladık. Şehir dışı sevkiyatlarında lojistik firmalarını daha aktif kullanmaya ve ücretsiz kargo uygulamasını devreye aldık. Seyahat engelleri ve fabrikaların aldığı korunma kararları servis organizasyonumuzu da olumsuz etkiledi. Aldığımız önlemler sayesinde işletmelerden alınan özel izinler ile servisimizde aktif olarak şu anda çalışmaya başladı.

“TEKNİK EKİBİMİZİN ONLİNE EĞİTİM PROGRAMLARINA KATILMASINI SAĞLIYORUZ” 

Sektördeki daralma nedeniyle 13 Nisan itibari ile kısa süreli çalışma sistemine geçtik. Haziran sonuna kadarda devam etmeyi planlıyoruz. Böylelikle şirket içindeki personel yoğunluğunu minimumda tutmaya çalışıyoruz. Eğer kriz bu şekilde devam ederse B2B sistemine daha çok yatırım yapmayı planlıyoruz. Ayrıca müşteri destek hatlarımızı online ya da telefon destek ile artırmayı planlıyoruz. Yurtdışındaki üretici firmaların Online eğitim programlarına teknik ekibimizin katılmasını sağlıyoruz. Ayrıca Mayıs ayı itibari ile web seminerlerimize başlıyoruz. Bu süreçte eğitime ağırlık vereceğiz. Ayrıca bu süre içerisinde basınçlı hava üzerine yazılan kitapları ve makaleleri okuyorum. 

“ENDÜSTRİ 4.0 DAHA ÇOK GÜNDEME GELECEK” 

Bu kriz sonrası artık dijitalleşme de son evrimi de gerçekleşmiş olacak. Bence endüstri 4.0 artık daha çok gündeme gelecektir. Yani fabrikalardaki her şeyi uzaktan izleme ve yönetme gündeme gelecektir. Firmalar bu sistemlere artık daha çok yatırım yapacaklardır. Kestirici bakım, yatırım bölümleri ve enerji yöneticileri artık eskisinden daha farklı beklentiler içinde olacaktır.