Gelecek stratejilerini dekarbonizasyon, dijitalizasyon ve desantralizasyon üzerine inşa eden YEO, hedeflerine yönelik iş birliği çalışmaları doğrultusunda geleceğin pil teknolojisi lideri Ni-Cat Batarya Teknolojileri firmasına ortak olma kararını duyurdu. 

ÜRETİM VE AR-GE'DE İŞ BİRLİĞİ YAPACAKLAR

YEO, yenilenebilir enerji ve depolama çözümleri sunma hedefinin bir parçası olarak yatırım kararı alırken, bu yatırım ile Türkiye’de ve dünyada öncü bir pozisyona ulaşmayı hedefliyor.

İzmir merkezli bir girişim olan ve kısa sürede önemli teknolojik çalışmalara imza atan Ni-Cat, bataryalar için yapay zeka destekli yeni nesil nikel bazlı katot üretimi ve Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriyor.

Ortaklık ile birlikte her iki firma, batarya teknolojileri sunmanın yanında pil üretimi ve Ar-Ge’si konusunda da iş birliği yapacak.

"GELECEĞİN DÜNYASINA KATKI SUNACAĞIZ"

Ortaklık hakkında açıklamalar yapan YEO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tolunay Yıldız, dekarbonizasyon, dijitalizasyon ve desantralizasyon stratejilerinin bir parçası olarak, pil teknolojisini enerjinin ve endüstrilerin dönüşümündeki en önemli bileşeni olarak gördüklerini ifade etti.

Ni-Cat gibi öncü dijital teknolojiler ile pil üretimine yüksek teknolojiler sunan bir firma ile ortaklık anlaşması imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Yıldız, "İş birliği ile Türkiye’de ve dünyada öncü olacak teknolojiler üretmek ve geleceğin dünyası için sürdürülebilir enerji ve endüstrilere katkı sunmak için heyecanlıyız. Yeni iş birliğimizin hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR

"GLOBALLEŞME HEDEFİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Ortaklık ile ilgili konuşan Ni-Cat CEO’su Engin Karabudak ise, söz konusu anlaşma ile her iki firmanın pil ekosisteminde birçok yenilikçi çalışmaya imza atmak üzere adım attığını söyledi.

Yenilikçi teknolojilerinin Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve Kuzey Amerika başta olmak üzere globalleşmesini sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Karabudak, "YEO’nun vizyoner kimliği ve global deneyimleri ile birlikte bu hususta önemli bir adım atmış oluyoruz. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.