DERYA KUMTEPE - PepsiCo, doğrudan operasyonları için 2030’a, tüm franchise ve üçüncü taraf operasyonları içinse 2040’a kadar tüm dünyada %100 yenilenebilir elektrik kullanma hedefiyle RE100 girişimine katıldı. PepsiCo, bu girişimle 2040 yılına kadar 2,5 milyon metrik ton sera gazı emisyonunu azaltmayı planlıyor. 

KÜRESEL GIDA SİSTEMİ BASKI ALTINDA

PepsiCo, sahip olduğu ve kontrol ettiği tüm operasyonlarda 2030 yılına kadar, franchise ve üçüncü taraf operasyonlarının tamamındaysa 2040 yılına kadar küresel olarak %100 yenilenebilir elektrik kaynağı kullanmayı taahhüt ettiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren PepsiCo Sürdürülebilirlik Direktörü Jim Andrew, “İklim değişikliğinin yıkıcı etkileri global düzeyde hissedilmeye başlandı. Küresel gıda sistemi ise önemli bir baskı altında. Bu sebeple hızlandırılmış eylemlere ihtiyaç duyuluyor. PepsiCo olarak ölçeğimizin getirdiği sorumluluğun farkındayız. Bu sebeple küresel iş operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımına geçmek hem sürdürülebilirlik gündemimizi devam ettirecek hem de anlamlı etkiye sahip doğru bir adım olacak.” dedi. 

2020 SONU HEDEFİ: %56 YENİLENEBİLİR ELEKTRİK KAYNAĞI

Şu an PepsiCo, 9’u elektrik talebinin %100'ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılayan 18 ülkede yenilenebilir elektrik kullanıyor. Yenilenebilir elektriğe geçiş bu yıl ABD'de devam ederken, PepsiCo 2020'nin sonuna kadar tüm dünyada kullandığı elektriğin %56'sını yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için PepsiCo, güneş ve rüzgâr çiftlikleri gibi yeni global projelerin geliştirilmesini destekleyecek Güç Satın Alma Anlaşmaları ile birçok coğrafyada yenilenebilir kaynaklara yakın vadede geçişi sağlayacak enerji sertifikalarının satın alınması dahil olmak üzere zengin bir çözüm portföyü kullanacak. Şirket ayrıca dünya çapındaki tesislerinde artış gösteren yerinde rüzgâr ve güneş enerjisi projeleri listesini genişletmeye devam edecek. Bu yılın başlarında, PepsiCo’nun New York Purchase’deki küresel genel merkezi çatısına güneş enerjisi panelleri kuruldu.