21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK 21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK

Koronavirüs salgını sonrasında birçok sektörde uzaktan çalışma imkanı ve talebinde artış yaşandı. Yenilenebilir enerji sektörü de bu talebe cevap vermek amacıyla yeni çevrimiçi uygulamalar geliştirmek için çalışıyor. Bu platformların geliştirilmesiyle gerekli altyapının sağlanması ve yeni iş gücünün verimliliğinin artırılması hedefleniyor. 

VerdeYu PLATFORMU ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTIRDI 

Amerika merkezli ve yapay zeka tabanlı VerdeYu platformu, bu doğrultuda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik sektörlerinde işverenler ile uzaktan veya serbest çalışanları bir araya getirmeyi ve uzaktan eğitim imkanlarını geliştirmeyi amaçlıyor. VerdeYu, yeni çalışma modellerinden yola çıktı ve yenilenebilir enerji sektörü uzmanları tarafından geliştirildi. Dijital platform sayesinde yenilenebilir enerji sektörünün geleneksel iş yapış modellerinden çıkması ve esnek çalışma modeline geçirilmesi hedefleniyor. 

3 AYRI FONKSİYONU BULUNUYOR 

Platform, sektör uzmanları, girişimciler ve yatırımcılar için bir buluşma noktası olacak. Platformun, YuConnect, YuSmart ve YuTrainer olmak üzere üç ayrı fonksiyonu bulunuyor. YuConnect yenilenebilir enerji sektöründeki oyuncuların serbest çalışanlar ve uzmanlardan oluşan küresel bir işgücü havuzuna sahip olmasını sağlarken, YuSmart yenilenebilir endüstrisine ilişkin bilgi ve belgeye, YuTrainer da çevrimiçi eğitim ve kurs imkanlarına erişim imkanı tanıyor.

"15 FARKLI ÜLKEDEN KULLANICI VE TEMASA SAHİBİZ"

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren VerdeYu Inc. Üst Yöneticisi (CEO) Ray Chris: “Platform 2021 yılında uçtan uca uzmanlık sağlaması hedefiyle oluşturuldu. Dijitalleşme, rüzgar ve güneş enerjisi proje geliştirme, küresel pazarlama ve teknoloji sektörlerinde toplamda 75 yıllık deneyime sahip uzmanlar tarafından tasarlandı. Platformda şuanda 250'den fazla aktif kullanıcı ve işletme bulunuyor. Görüşme halinde olduğumuz 4 binin üzerinde de bağlantılarımız bulunuyor. Bu kullanıcı ve temaslar 15 farklı ülkeden geliyor. Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ve uzmanların platformumuzu birbirleriyle bağlantı kurmak, projelerini hayata geçirmek, yeni yetenekler edinmek ve ihtiyaçları olan her türlü bilgiye kolayca ulaşmak için kullanmasını istiyoruz. Yenilenebilir enerji sektöründe işgücü küresel olarak 11 milyona ulaşmış vaziyette ve bu rakamın 42 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Bu işgücünün yüzde 10'unun gelecek 5 yılda oluşacağını tahmin ediyoruz. Özellikle Türkiye'de bu büyüme projeksiyonu gelecek beş yıl için doğrudan veya dolaylı olarak 200 bin kişiye yaklaşıyor." (AA)