Yeni inverter, Tauro ve Tauro ECO1 olarak mevcuttur. Her iki model de merkezi ve merkezi olmayan sistem tasarımında² kullanım için optimize edilmiştir. Fronius Tauro, 50 kW güç sınıfında mevcuttur. Üç Maksimum Güç Noktası izleyiciye ve çok geniş bir giriş voltaj aralığına sahiptir, bu nedenle özellikle yoğun FV tasarımlarında iyi puan alır. Tauro ECO’nun bir maksimum Güç Noktası izleyicisi vardır, verimlilik ve maliyet açısından optimize edilmiştir ve 50, 99 ve 100 kW güç sınıflarında mevcuttur.

AKILLI DONANIM TASARIMIYLA MALİYET OPTİMİZASYONU 

Yatırım maliyetlerinin (CAPEX) yaklaşık üçte birini oluşturabilen BOS maliyetlerini4düşürme söz konusu olduğunda, Tauro rakipsizdir. Yenilikçi AC Daisy Chaining seçeneği, tesisatçının birden çok Tauro AC kablosunu doğrudan cihaza bağlamasına olanak tanır. Bu, inverter bağlantısının aynı anda sadece bir AC alt distribütörü görevi yaptığı anlamına gelir. Böylece, AC dağıtım kutuları ve AC kablo ihtiyacını azaltarak malzeme ve kurulum maliyetlerinden tasarruf sağlar. İhtiyaca bağlı olarak, tip 2 veya tip 1+2 yüksek gerilim koruması zaten kalıcı olarak entegre edilmiştir. Muhafaza, AC bağlantı alanında, örneğin üçüncü taraf bileşenler için bol miktarda alan sunar. Bu, harici bir kutunun veya benzerinin gerekmediği anlamına gelir ve bu da maliyetlerden tasarruf sağlar. V tipi klemensler ve bir duvar braketi, özellikle kolay kullanım sağlar. Bu, kablo pabuçları gibi daha az ek bileşen gerektiğinden ek maliyet tasarrufu sağlar.

PLANLAMADA BÜYÜK ESNEKLİK 

Bunun bir avantajı, merkezi olmayan, doğrudan modüllerde veya merkezi olarak şebeke aktarım noktasında gerçekleşebilen inverterin esnek yerleşimidir. Planlamacı ayrıca, ideal olarak ilgili koşullara göre uyarlanan sistemleri yapılandırma ve böylece en iyi maliyet ve performans sonuçlarını elde etme seçeneğine de sahiptir. Doğu-batı yönü veya zor çatı yüzeyleri artık sorun olmaktan çıktı. Ayrıca inverter, çatı kaplamasına veya gölgelemesine gerek olmadan hem asılı hem de yatay olarak monte edilebilir. 

TÜM ÇEVRE KOŞULLARINA KARŞI DAYANIKLI 

Fronius Tauro, en olumsuz koşullarda bile yüksek verim sağlar. Koruma sınıfı IP 65 ve benzersiz soğutma teknolojisi sayesinde, inverter, korumasız dış mekanlarda ve doğrudan güneş ışığında ek koruyucu cihazlar olmadan monte edilebilir. Sıcak hava, ısı performansını önemli ölçüde artıran ve iç kısımdaki sözde sıcak noktaları önleyen aktif soğutma teknolojisi sayesinde sürekli olarak taşınır. Ayrıca özel çift duvarlı sistem, direkt güneş ışığından gelen ısının azaltılmasını sağlar ve bu da elektronik parçaları korur. Yenilikçi soğutma sistemi bu nedenle sadece 50°C ortam sıcaklığına kadar maksimum verim sağlamakla kalmaz, aynı zamanda inverterin toplam kullanım ömrünü de uzatır. Bakım gerektirmez ve -40°C ila +65° C arası toz ve ortam sıcaklıkları Tauro'ya zarar vermez.

HIZLI SERVİS İMKANI 

Fronius, tesisatçıya güç ünitesinin ve Fronius Solar.SOS servis uygulamasının değiştirilmesiyle benzersiz bir servis kalitesi sunar. Bir güç devresi değişimi bir kişi tarafından gerçekleştirilebilir. Yedek parça ve cihazların yanı sıra kurulum ve nakliye maliyetleri önemli ölçüde azaldığından, bu sürdürülebilir ve ucuzdur.