Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alan jeotermal enerji farklı uygulamalarıyla, dünyada 4’üncü, Avrupa da ise 1’inci sırada yer alıyor. Jeotermal seracılık, gıda ve tarım alanında yaşanılan krizlere karşı alternatif bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin de bu konuda önemli bir potansiyeli bulunuyor. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren YENADER Dernek Başkan Yardımcısı Ali Karaduman; “Tarımsal üretim ve gıdanın önemi daha fazla artıyor. Küresel krizler ise bu konumun ciddiyetini daha fazla ortaya getiriyor. Tarımın yanı sıra enerjide de benzer şekilde ihtiyaçlar artıyor. Dolayısıyla yerli ve temiz yenilenebilir enerji kaynaklarının tarım sektöründe kullanımının yaygınlaşması büyük önem taşıyor.” dedi.  

JEOTERMAL ÖRTÜ ALTI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BİRİNCİ SIRADAYIZ

Karaduman, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Jeotermal enerji potansiyeli açısından dünyada önemli bir yeri bulunuyor. Türkiye’de jeotermal enerjinin farklı kullanım alanları bulunuyor. Sera ısıtması da bu kullanım alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Jeotermal kaynakları kullanma açısından Türkiye dünyada 4’üncü sırada yer alırken Avrupa’da liderliğini koruyor. Jeotermal örtü altı yetiştiriciliğinde 5.000 dekar üzerinde alanla dünyada birinciyiz. Potansiyelimizin daha yüksek olduğunu söylemekte fayda var. Zira jeotermal tarım ile 11 ay boyunca üretim yapma imkanı bulunuyor. Hem tarım hem de gıda sektöründe yaşanan krizin önüne geçebiliriz. Bu alana daha fazla yatırım yaparak potansiyelimizi faydaya çevirebiliriz.” 

OEDAŞ SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI TAMAMLADI OEDAŞ SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI TAMAMLADI