“Enerji Performans Sözleşmeleri, enerji verimliliği yatırımlarında kullanılan finansal bir yöntemdir. Devletin sunduğu teşvik ve desteklerden faydalanmaya gerek kalmadan kullanılan bu sistem, birçok açıdan firmaya avantaj sağlar. Endüstriyel tesisler ya da ticari binalar enerji etüdü yaptırdıktan sonra gördükleri tasarruf potansiyelini kullanabilmek için herhangi bir ücret ödemeden projeyi hayata geçirebilirler.” diyen Karataş, bu yöntem sayesinde hem şirketlerin hem endüstriyel tesislerin hem de ülkemizin yüksek tasarruf imkanına sahip olabileceğine dikkat çekti. 

ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMELERİ NASIL HAYATA GEÇİYOR? 

Karataş, Enerji Performans Sözleşmeleri ile ilgili detayları şu sözlerle anlattı: “Enerji performans sözleşmeleri sayesinde ticari binalar ya da endüstriyel tesisler yapacakları yatırım projesinin bedelini tasarrufuyla ödüyor. Enerji verimliliği hizmet firmasıyla anlaştığınız zaman enerji verimliliği hizmet firması yatırımı gerçekleştiriyor ve ayda ulaşabileceğiniz enerji tasarrufuyla ilgili taahhütte bulunuyor. Enerji tasarrufu taahhüdünden aylık olarak bedelini alıyor, sözleşmesini yapmış olduğunuz sürenin sonunda ise sistemi size teslim ediyor.”  

Enerji verimliliği projeleri için herhangi bir yatırım bütçesi ayırmadıysanız Enerji Performans Sözleşmeleri ile ısıtmadan soğutmaya, pompadan elektrik motoruna ya da aydınlatmaya kadar tüm enerji verimliliği projelerini hayata geçirebilirsiniz.