AKENERJİ 2023 YILI FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI AKENERJİ 2023 YILI FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

Wilo ile enerji yönetimi ve otomasyonda çözüm geliştiren Schneider Electric stratejik ortaklık başlattı. İş birliği kapsamında su ve yapı sektöründe verimlilik artırma ile sürdürülebilirlik çalışmaları adına ortak projeler geliştirilecek. Almanya’nın Dortmund kentinde yer alan Wilopark'ta düzenlenen imza törenine Wilo Group Başkanı ve CEO'su Oliver Hermes, Wilo Group CTO'su Georg Weber, Schneider Electric Endüstriyel Otomasyon Kıdemli Başkan Yardımcısı Philippe Rambach, Wilo Group OEM Stratejik İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Ranft, Schneider Electric Kıdemli Başkan Yardımcısı Alain Dedieu, Wilo Group Teknolojiden Sorumlu Başkanı Georg Weber ve Schneider Electric Uluslararası Müşteri Yöneticisi Hueseyin Aybar katıldı. 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE SU TASARRUFU İÇİN ÇÖZÜMLER 

Su kıtlığı, su geri dönüşümü ve altyapı verimliliği için benzersiz dijital çözümler tanımlayarak su sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla Schneider Electric ile iş birliği gerçekleştirdiklerini anlatan Wilo Group Başkanı ve CEO'su Oliver Hermes, “İki şirketin teknoloji ve hizmetlerinin birleştirilmesi ile sürdürülebilir binalar, kamu hizmetleri ve endüstriyel su uygulamalarında enerji verimliliği ile su tasarrufu için eksiksiz çözümler sağlayacağız. Bu ortaklıkla, evrensel otomasyon yazılım teknolojileri de dahil olmak üzere entegrasyon ve özel gelişmelere dayalı benzersiz mimarilerin ve dijital teknolojilerin dağıtımı mümkün olacak. İş birliği kapsamında Schneider Electric yazılım merkezli otomasyon sistemi, EcoStruxure™ Otomasyon Uzmanlığının yanı sıra analitik yetenekleri ve dijital hizmetler sunulacak” dedi.

YILDA 10 BİN YENİ ENERJİ PROJESİ GELİŞTİRECEK 

Birleşmiş Milletlerin 1.5 dereceye yönelik iş hedefleri kapsamında Schneider ile bilimsel altyapılara dayalı, bir iş birliği başlattıklarını belirten Wilo Group CTO'su Georg Weber “Tüm dünyanın odağında olan 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı kapsamında bizler de Wilo olarak iklim liderliğimizi geliştirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla şirketin karbon ayak izini azaltırken aynı zamanda temiz suya sahip insanların sayısı da artmış oluyor. BM sürdürülebilir kalkınma hedefi 13 ile uyumlu olarak 2025 yılına kadar Wilo olarak ulaşmayı hedeflediğimiz ana maddeler mevcut. Bunları; karbon emisyonlarını 50 milyon ton azaltmak, iklimden bağımsız üretim sağlamak, yüksek verimlilikle yılda 1,8 terawatt saat enerji tasarrufu sağlamak ve akıllı ürün portföyünü yılda yüzde 15 genişletmek şeklinde geniş kapsamlı bir içerik oluşturuyor” açıklamalarında bulundu.