ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ

Vodafone, Veri merkezlerinde Yapay Zekâ Destekli Dijital Termal Yönetim Uygulaması ile iklimlendirme altyapısında yüzde 30 enerji tasarrufu sağladı. Yılda 8 GWh’in üzerinde tasarruf elde etti. 

ENERJİSİNİ YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN SAĞLIYOR 

Vodafone, enerji verimliliği uygulamalarına yönelik hayata geçirdiği proje neticesinde yüzde 30 tasarruf sağladı. Şebekesinin tamamında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanan Vodafone, iklimlendirme altyapısını optimize etmek için Makine Öğrenmesi ve Yapay Zekâ teknolojilerini kullandı. Bu sayede  Güç Kullanım Verimliliği (PUE) parametresini yüzde 10 iyileştirdi ve iklimlendirme altyapısında yüzde 30 enerji tasarrufu sağladı. 

“HEDEFİMİZ, ENERJİYİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANMAK”  

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle, “Vodafone olarak, 2025 hedeflerimiz doğrultusunda sera gazı emisyonlarımızı yarıya indirmek için teknolojiden en verimli şekilde yararlanmaya devam ediyoruz. Karbon ayak izimizi azaltmak için toplam enerji tüketimimizi düşürmeye ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya odaklanıyoruz. Özellikle Makine Öğrenmesi ve Yapay Zekâ teknolojilerinden yaygın olarak faydalanıyoruz. Bu kapsamda, geleceğin önemli teknolojilerinden Yapay Zekâ Destekli Dijital Termal Yönetim Uygulaması’nı veri merkezlerimizde uzun süredir başarıyla kullanıyoruz. Bu uygulama sayesinde, iklimlendirme için kullandığımız enerji miktarında yıllık %30 oranında tasarruf sağlayabiliyoruz. Vodafone olarak, bir yandan mevcut altyapımızı geliştirirken, diğer yandan da dijitalleşme yolunda yeni teknolojileri uygulamaya devam edeceğiz” dedi.