TAYPA, enerji verimliliği projesi için VAT Enerji’yi tercih etti. Isı geri kazanım projesiyle verimlilik sağlayacak olan firma, aynı zamanda VAT Enerji Observer Enerji İzleme ve Yönetim Sistemi ile tüm enerji kullanımını anlık olarak kontrol edebilecek.

Gerçekleştirilen ısı geri kazanım projesi, 979.541,4 Kwh yıllık enerji tasarrufu ile 154.180 TL kazanç sağlayacak. Proje ile yılda 5.803 ton karbon salımı azaltılacak.

KENDİ MALİYETİNİ KARŞILIYOR

Enerji verimliliği projeleri önemli tasarruf fırsatları sunuyor. Projeler yatırım maliyetlerini çok kısa sürede ödüyor ve her yıl kazandırmaya devam ediyor. Ayrıca enerji verimliliği ile fosil yakıt tüketimi azaltılarak CO2 Salımı azaltılmış ve çevreci bir adım atılmış oluyor.

VAT Enerji’nin üstlendiği proje yatırım maliyeti olmadan 2,6 yıl geri ödeme süresiyle hayata geçirildi.

TASARRUFU ANLIK OLARAK TAKİP EDEBİLİYORLAR

VAT Enerji Observer Enerji İzleme ve Yönetim Sistemi ile izlenmekte olan sistemde, saatlik, aylık, yıllık, tasarruf, önlenen CO2 salımı ve doğalgaz tasarrufu da cep telefonu ya da tablet ile mobilden ve web üzerinden online olarak anlık takip edilebilmekte. Türkiye’de anlık enerji tasarruf takibi Observer ile VAT ENERJİ tarafından tüm kullanıcılara sunulmaktadır.

TAYPA bu sayede ısı geri kazanım sisteminin tasarrufunu hem izlemekte hem performansını kontrol etmekte hem de kayıt altına almaktadır. Observer ile karbon ayak izi de sürekli hesaplanarak takip edilmektedir.

www.vat.com.tr/tr/