Tasarladığı proje ile doğal kaynak ve enerji verimliliğini odak noktasına alan VAT Enerji, işletmede 4.200 m3/yıl su tasarrufu ve 189.000 kwh/yıl enerji tasarrufu sağlayacaktır.

“SOĞUTMA KULESİNDEKİ SU KAYBININ ÖNÜNE GEÇTİK, ENERJİDEN TASARRUF SAĞLADIK” 

VAT Enerji Satış Müdürü Gökay Çomoğlu, “Dizayn ettiğimiz projede işletmedeki su tanklarını soğutma kaynağı olarak belirledik. Uzun süreli alınan ölçümler ile, tanktaki su sıcaklarının soğutma sistemi için uygun olduğunu gördük. Kurmuş olduğumuz eşanjör ve özel otomasyon sistemi ile, soğutma kulesi devre dışı bırakıldı. Böylece soğutma kulesindeki su kaybının önüne geçildi ve ciddi oranda enerji tasarrufu sağlandı.”

ÜÇ PROJEMİZ İÇİN VAP DESTEĞİ ALACAĞIZ 

Henkel Ankara İşletmesi, doğal kaynakların verimli kullanılması ve enerji verimliliği anlamında çok başarılı bir işletme. Bir yılı aşkın süredir, işletme yetkililerimiz ile, kıymetli çalışmalar ortaya çıkardık. Bunlardan ilki olan soğutma projemizi başarı ile tamamlamaktan çok mutluyum. Tüm işletme yetkililerimize bizlere verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte, hedeflerimiz arasında basınçlı hava, soğutma ve atık ısı projelerimizi tamamlamak var. Üç proje için hesaplamış olduğumuz yıllık kazanç, 123.700 Euro/yıl. Bu projelerimizin tamamı için VAP desteği almayı planlıyoruz. Proje yatırım bedellerinin % 30’unu hibe destek alarak hem işletme karlılığını hem de enerji verimliliğini sağlamayı istiyoruz. 

2021 YILI HENKEL İÇİN KAYNAK VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ YILI 

Henkel Ankara İşletmesi Yardımcı İşletmeler ve Proje mühendisi Serkan Tokmak ; “ Henkel olarak 2021 yılı içinde enerji ve doğal kaynaklarımızı verimli kullanmak adına bir çok proje geliştirdik. Bu projelerden biri olan soğutma sistemi projemizde hem elektrik hem de su tasarrufu sağladık. Ciddi bir mühendislik ve Ar-Ge çalışması yaparak projemizi hayata geçirdik. Proje uygulama ve teknik destek konusunda katkılarından dolayı VAT Enerji firmasına çok teşekkür ederiz.”