Siemens Gamesa, İzmir’de Türkiye’nin ilk ve tek rüzgar türbini Ar-Ge merkezini kurdu. Siemens Gamesa’nın dünyadaki 6 Ar-Ge merkezinden biri olan İzmir Ar-Ge Ofisi, geliştirdiği yeni teknolojileri hem Türkiye pazarına sunacak hem de buradan teknoloji ihraç edecek. Siemens Gamesa İzmir Ar-Ge Merkezi ile Türkiye’nin rüzgâr enerjisi potansiyelini geliştirmeyi ve ülkede yenilenebilir enerji için yeni bir gelecek sağlamaya yardımcı olmayı hedefliyor. Burada geliştirilen teknolojiler şirketin küresel operasyonları için ihraç edilecek. 

TÜRKİYE’DEKİ MÜHENDİSLİK ALTYAPISINA GÜVEN 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Siemens Gamesa Türkiye CEO’su Ebru Çiçekliyurt, “İzmir Ar-Ge Merkezi’miz diğer Siemens Gamesa Ar-Ge Merkezleri ile iş birliği içinde olacak. 64 kişilik ekibimiz global Ar-Ge projelerimizde görev alıyor ve 3-5 yıl sonrasının teknolojileri üzerinde çalışıyor.  Şirket olarak Türkiye’deki mühendislik altyapısına güveniyoruz. Ayrıca Ar-Ge Merkezini büyütmek için çalışmalara devam edeceğiz ve çeşitliliği güçlendireceğiz. Bunun için kadın mühendislerin istihdamına odaklanacağız.” dedi. 

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜME POTANSİYELİNE İNANIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Siemens Gamesa Onshore CEO’su Lars Bondo Krogsgaard, “İzmir'deki yeni Ar-Ge Merkezi ile Türkiye'ye olan bağlılığımızı gösteriyor. Türkiye’nin büyüme potansiyeline inanıyoruz. En yeni teknolojilerimizi Türkiye’ye sunmak için sabırsızlanıyoruz. Türk mühendislerinin yetenekleri Ar-Ge Merkezi’ne önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.