İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk katı atıktan enerji üreten tesisin açılışını gerçekleştirdi. 1 milyon 400 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan tesis, İstanbul’da oluşan evsel atıkların yüzde 15’ini yakma yöntemiyle bertaraf edecek. 

“TESİS 85 MW KURULU GÜCE SAHİP” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB olarak Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin ise ilk katı atıktan enerji üreten tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tesis Kemerburgaz Işıklar Mahallesi’nde yer alıyor. 1 milyon 400 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan bu tesis ile aynı zamanda İstanbul’da oluşan evsel atıkların yüzde 15’ini bertaraf edebileceğiz. 14 milyon İstanbullunun elektrik ihtiyacını karşılayacağımız tesisin açılışına katılan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi. 

JEOTERMAL ENERJİDE H2S VE SERA GAZLARININ SÜREKLİ İZLENMESİ JEOTERMAL ENERJİDE H2S VE SERA GAZLARININ SÜREKLİ İZLENMESİ

“BU TESİSİN ÖRNEK OLMASINI UMUYORUZ”

İmamoğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İBB iştiraki İSTAÇ’ın, bu tesisin de eklenmesiyle 1.5 milyon ton daha karbon kredisi elde edeceğiz. Bu sayede yılda yaklaşık 3 milyon ton karbon kredisine sahip bir kurum olacağız. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında atık yönetiminin önemini biliyoruz. Özellikle fosil yakıt kullanımını engellemek için en önemli konu başlıklarının arasında yer alıyor. Bu konuyu hem çocukların hem de gençlerin sahiplenilmesi çok önemli. Türkiye'nin ilk atık yakma ve enerji üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu tesisin bir örnek olmasını diliyoruz. Hem çevrenin korunması hem enerji üretimi açısından ülkemize fayda sağlayacak nice yatırımın, ülke genelinde hayata geçirildiğini görmekten dolayı mutlu olacağız” dedi.