Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Azerbaycan Enerji Düzenleme Ajansı (AERA) enerji için bir araya geldi. Hem elektrik hem de doğal gaz piyasalarını uyumlu bir şekilde düzenleyebilmek için iş birliği protokolü imzalandı. Koronavirüs salgınından dolayı toplantı video konferans yöntemiyle düzenlendi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve AERA Başkanı Dr. Samir Akhundov protokolü 27 Ekim'de imzaladı. 

DÜZENLEYİCİ ÇERÇEVE OLUŞTURULACAK 

Protokol imzalandığı 27 Ekim tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Protokol kapsamında her iki ülke elektrik ve doğalgaz piyasalarında düzenleyici bir çerçeve oluşturulması sağlanacak. Bu amaca ulaşabilmek için kurumların bilgi ve deneyimleri seminerler ve toplantılar aracılığıyla paylaşılacak. Ayrıca Personel değişimi elektronik bilgi akışı ile sağlanacak. 

YILMAZ: DENEYİMLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ

İmza töreninde konuyla ilgili konuşma gerçekleştiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağımıza dikkat çekmek istiyorum. İki ülke arasında imzalanan protokol anlaşması ile bölgesel ve global anlamda yapılanmaların yanı sıra üçüncü taraflarla olan ilişkileri de ortaklaşa geliştirmeyi amaçlıyoruz. Elektrik ve doğal gaz piyasalarının mimarı olan kurumumuzun bu süre içerisinde elde ettiği deneyimleri ve bilgiyi kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız” dedi. (AA)