Tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik ekseninde yürüten Turkcell, enerji tasarrufuna yönelik teknolojik uygulamaları hayata geçirecek iş birliklerini sürdürüyor. Bu doğrultuda Turkcell ile Huawei , iş birliğine bir yenisini ekledi. Baz istasyonlarında enerji depolama sistemiyle ilgili olarak ilk uygulamayı Antalya’da hayata geçirdi. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin:    “Huawei ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında deneme amaçlı enerji depolama sistemi çözümünü hayata geçirdik. Güneş enerjisi kullanarak önemli bir tasarruf sağlarken ayrıca daha az karbon salımını sağladığını ortaya koyuyoruz” dedi.  

"ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZLA ÇEVRECİ VE YENİLİKÇİ FİKİRLERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Sezgin, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Sürdürülebilirlik çalışmalarının geliştirilmesine her zaman özen gösteriyoruz. Özellikle çevre dostu bir şirket olarak baz istasyonları, veri merkezleri ve ofis binalarıyla çevresel etkiyi azaltmaya yönelik çözümler üretmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda teknolojik çözüm ortaklarımızla birlikte yeni uygulamaları hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz şubat ayında Barselona'da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi'nde iş ortaklığı yürüttüğümüz Huawei ile birlikte yeni bir anlaşmaya daha imza attık. Bu kapsamda deneme amaçlı olarak enerji depolama sistemi çözümünün güneş enerjisi kullanarak önemli bir enerji tasarrufuyla birlikte daha az karbon salınımı sağladığını ortaya koyuyoruz. Yenilikçi yapay zeka teknoloji imkanlarını da kullanarak sağladığımız bu enerji tasarrufu ile ülke ekonomisine ve çevre duyarlılığımıza katkı yaparken, karbon etkisini azaltacak sonuçları somut olarak görmek bizi mutlu ediyor. Türkiye'de örnek olacak bu alandaki yenilikçi ilk uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz." dedi. 

SİYAH KARBON İKLİMİ ETKİLİYOR SİYAH KARBON İKLİMİ ETKİLİYOR

“YENİLENEBİLİR ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li ise “Huawei ve Turkcell’in sürdürülebilir gelişim ve yenilenebilir enerji ortak stratejimizi oluşturuyor. Antalya'da Turkcell için geliştirdiğimiz baz istasyonu, Huawei'nin yapay zeka destekli solar-lityum sinerjisiyle uçtan uca yeşil saha çözümünün uygulandığı bir saha.  Turkcell ve Huawei ekipleri, baz istasyonunun yapay zeka yeteneğini ve güneş enerjisi depolama kapasitesini ölçerek önemli sonuçlar kaydetti. Ayrıca, gördük ki sahanın güneşten elde ettiği enerji, kendi günlük enerji tüketiminin ortalama yüzde 70'ini karşılıyor. Türkiye'de iletişim ve dijital enerji altyapılarının ana sağlayıcısı olarak Türkiye için sürdürülebilir ve yenilenebilir çözümler üretmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (AA)