Tüpraş, koronavirüs salgınını önlemeye yönelik karantina tedbirlerinin sürdüğü 2020 yılının ikinci çeyreğinde hem verim odaklı üretim anlayışına devam etti hem de disiplinli finansman politikalarıyla ülkenin enerji ihtiyacını karşıladı.  Tüpraş yılın ikinci çeyreğinde yüzde 69,5’lik kapasite kullanımıyla 4,9 milyon ton üretim gerçekleştirdi. Tüpraş, 4,1 milyon tonu yurt içinde olmak üzere, toplam 5,3 milyon ton ürün satışı gerçekleştirdi.
Salgın nedeniyle yurt içinde ve yurt dışında yaşanan talep daralması yılın ikinci üç aylık döneminde de etkisini sürdürdü. 
Yüksek seviyelere ulaşan ürün stokları ise özellikle Nisan ve Mayıs aylarında ürün marjlarının üzerinde önemli baskı oluşturdu. Haziran ayı itibariyle salgın önlemlerinin hafifletilmesi ve ekonominin yeniden açılma sürecine girmesi ile talep tarafında da canlanma başladı. Haziran ayından itibaren, salgına yönelik önlemlerin hafifletilmeye başlanması ve ekonomilerin yeniden açılma sürecine girmesi ile talep tarafında yeniden canlanma görüldü. Bu sayede ürün marjları yeniden yükselme trendine girdi. 
Mart ayını 18 $/v seviyesinde kapatan brent hampetrol fiyatı Nisan ayında zayıf seyrini sürdürürken günlük olarak son 20 yılın en düşük seviyesi olan 13 $/v seviyesine kadar geriledi. Brent hampetrol fiyatı, Mayıs ayından itibaren hem salgın ile mücadele konusunda artan iyimserlik hem de OPEC üyeleri ve diğer ham petrol üreticilerinin uyguladığı arz kısıtları sayesinde toparlama eğilimine girerek Haziran sonunda 42 $/v düzeyine ulaştı. 

İZMİR RAFİNERİSİ ÜRETİME GERİ DÖNDÜ

Koronavirüs salgınına bağlı olarak meydana gelen azalmanın olumsuz etkisini düşürmek için Tüpraş İzmir Rafinerisi 5 Mayıs tarihinde üretime ara verdi. Talepte görülen toparlama işaretleriyle beraber öngörüldüğü gibi 1 Temmuz itibarıyla kademeli olarak üretime geri döndü. Bu dönemde özellikle jet yakıtı talebinin daha fazla etkilenmesi sebebiyle, üretim optimizasyonu uygulanarak jet yakıtı üretim oranları düşürüldü.
Tüpraş yılın ikinci çeyreğinde yüzde 69,5’lik kapasite kullanımı gerçekleştirerek 4,9 milyon ton üretim yaptı. 4,1 milyon tonu yurt içinde olmak üzere, toplam 5,3 milyon ton ürün satışı gerçekleştirdi. Talep düşüşüyle azalan satışların ve düşen fiyatların neticesinde Tüpraş’ın 2020 yılı ikinci çeyrek cirosu 9,3 milyar TL oldu. 
Tüpraş, Covid-19 tedbirlerinin akaryakıt ürün talebi üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler ve ürün marjlarında görülen zayıflamanın sonucunda, 2020’nin ikinci çeyreğinde 185 milyon TL net zarar kaydetti. Tüpraş bu süreç içerisinde etkin finansman politikası yürüterek bu zorlu dönemde güçlü bilançosunu korumaya devam etti. Şirket nitelikli insan kaynağı ve küresel rekabet gücü ile hissedarları, iş ortakları ve Türkiye için katma değer oluşturmaya devam ediyor.