ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük altın madeni olan Tüprag Kışladağ Altın Madeni, kesintisiz enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Altyapı çalışması kapsamında Schnei-der Electric’in E-House çözümü tercih edildi.  Projede orta gerilim, alçak gerilim ve birçok elektrik ekipmanı ile birlikte trafolar kullanıldı. E-House çözümü kapsamında Schneider Electric, sahada ya-pılması gereken inşaat ve elektrik işçiliği, satınalma, lojistik, proje yönetimi gibi birçok konuda müş-terinin yükü azalttı. Ayrıca teslim süresinde avantaj sağlandı. 

SCHNEİDER ELECTRİC’TEN 3 BÜYÜK PROJE

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Tüprag Kışladağ Altın Madeni Elektrik Projeleri ve Devreye Alma Yöneticisi Gökay Kutlu Koçak, “2020 yılının son çeyreğinde ADR bölgesinde gerçekleştirilen kar-bon kolonları projesi kapsamında, Schneider Electric ile ilk modüler tip elektrik odası ( E-House ) projesinin hayata geçirdik. 3 ay içerisinde tamamlanan ve ilk E-House projesi olma özelliği taşıyan çalışmamız birçok açıdan çok önemliydi. Özellikle tasarım süreci, imalat, son testlere kadar gözlem-lenen ve öğrenilen birçok detayı bulunuyordu. 

İlk modüler tip elektrik odasının (E-House) devreye alındığı tarihten bu yana sorunsuz bir şekilde çalışması, bir sonraki projelerde ihtiyaç duyduğumuz elektrik odası yapısının modüler tip (E-House) olarak seçmemize sebep oldu. Schneider Electric’in 2021 Haziran ayında teslim ettiği HPGR projesine ait modüler tip elektrik odası (E-House) ise, daha kapsamlı ve kapasite olarak daha büyük olmasına rağmen yine yüksek bir performansla çalışmasına devam etmektedir. 2022 Mart ayında Kuzey Over-land Konveyör Projesi’ne ait üçüncü modüler tip elektrik odasının (E-House) sahamıza teslimi ve kurulum işlemleri tamamlandı. Her üç projeyi de sorunsuz bir şekilde hayata geçirdiğimiz için Schne-ider Electric proje yönetimi ve saha ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.