İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayıp iki kıta arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli, geçtiğimiz yılki elektrik tüketimini yenilenebilir kaynaklardan temin ederek Uluslararası Yeşil Enerji Sertifikası (I-REC) ile elektrik ihtiyacından kaynaklanan karbon ayak izinin azaltılmasına katkıda bulundu. Sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasını, Borusan EnBW Enerji’den alan Avrasya Tüneli, çevresel sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu konularında birçok yenilikçi çalışmaya imza attı. Avrasya Tüneli’nin İşletme ve Bakım Binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin (USGBC) verdiği LEED Altın Sertifikası’nı almaya hak kazanmıştı. Enerji ve çevre dostu yapılara verilen LEED, dünyanın en prestijli yeşil bina sertifikası olarak kabul ediliyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİLİK KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM

Avrasya Tüneli Projesinin her aşamada çevresel ve sosyal etkiler gözetilerek özenle planlandığını belirten Avrasya Tüneli Genel Müdür Yardımcısı Murat Gücüyener, "Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunun bilinciyle işletme aşamamızda da doğaya, çevreye ve topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Borusan EnBW Enerji ile yaptığımız bu iş birliği, sürdürülebilirlik konusunda önemli bir adım daha atmamızı sağladı" diye konuştu. 

RES ARAZİYİ VERİMLİ KULLANIYOR RES ARAZİYİ VERİMLİ KULLANIYOR

“RÜZGAR ENERJİSİ KURULU GÜCÜNDE TÜRKİYE’DE LİDERİZ”

Tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı 720 megavatlık toplam kurulu gücü ile Türkiye’nin ve dünyanın sürdürülebilirliğine doğrudan katkıda bulunduklarını ifade eden Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı ise “Rüzgar enerjisi kurulu gücünde Türkiye’de lideriz. Yenilenebilir enerji gücümüzü, daha sürdürülebilir bir dünyayı amaçlayan tüm iş ortaklarımızla paylaşıyoruz. Yeni nesillerimize daha temiz bir dünya bırakmak hedefiyle ilerleyen Avrasya Tüneli ile iş birliği yapmaktan dolayı sevinç duyuyoruz" dedi.