TOTAL, 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak içinse üç büyük adım atıyor. Bu üç adımı ise şu maddelerle açıklıyor. 

1.    TOTAL'in tüm dünyadaki faaliyetleri genelinde 2050'ye kadar veya daha erken bir tarihte Net Sıfır Emisyon (Kapsam 1+2)
2.    Avrupa'daki tüm üretim faaliyetleri ve müşterileri tarafından kullanılan tüm enerji ürünleri genelinde 2050'ye kadar veya daha erken bir tarihte Net Sıfır Emisyon (Kapsam 1+2+3)
3.    Tüm dünyadaki TOTAL müşterilerinin kullandığı enerji ürünlerinin ortalama karbon yoğunluğunda 2050'ye kadar yüzde 60 veya daha fazla azalma; 2030'a kadar yüzde 15, 2040'a kadar ise yüzde 35 azalma 

Total’in petrol, doğal gaz, düşük karbonlu elektrik ve karbon nötr çözümleri bulunuyor. Total, belirlediği bu hedefle ve sağladığı çözümlerle geniş kapsamlı bir enerji şirketi haline getirme stratejisini destekliyor. 

ENERJİ PİYASALARI BİRÇOK SEBEPTEN DOLAYI DEĞİŞİYOR 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Patrick Pouyanné, birçok sebepten dolayı enerji piyasalarının değiştiğini belirtti ve sebepleri şu şekilde sıraladı: “İklim değişikliği, teknoloji ve toplumsal beklentiler nedeniyle enerji piyasaları değişiyor. Biz daha az emisyon ile daha fazla enerji sağlamayı hedefliyoruz. Bu geçiş sürecinde ilerleme kaydedip hissedar değerini de artırma konusunda kararlı adımlar atıyoruz. Hedefimizin de 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak olduğunu açıklıyoruz.” dedi.  

TEMİZ ENERJİ İÇİN ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR

Temiz enerjiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Total Turkey Pazarlama Genel Müdürü Emre Şanda, Total Turkey Pazarlama’nın da enerji şirketi olma sorumluluğuyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Şanda çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi. “Total Turkey olarak sera gazı emisyonunu azaltmayı, enerji verimliliğini artırmayı ve çevrede bıraktığımız izleri değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bu amacımıza ulaşmak için öncelikle düşük emisyon özellikli LowSAPS motor yağlarımızla ve yakıt ekonomisi yapan FE (Fuel Economy) motor yağlarımızla katkı sağlıyoruz.  Rakip ürünlere göre daha az hava kirliliğine neden olan motor yağlarımız aynı zamanda yakıt verimliliğini artırıyor ve çevreye katkı sağlıyor.” dedi.