TK Elevator; ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Önde gelen sürdürülebilirlik raporlama standardı Global Reporting Initiative'e (GRI) uygun olarak derlenen rapora göre; 2020-2021 mali yılında TK Elevator’ın kendi faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonlar, 2018-2019 temel yılına kıyasla yüzde 19 oranında azaltıldı. TK Elevator ilaveten yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettiği elektriğin oranını yüzde 45’in üzerine çıkardı. 

KÜRESEL ÇAPTA ÇALIŞAN ANKETİ GERÇEKLEŞTİRDİ 

TK Elevator, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda üzerinde düşeni yapmak amacıyla iddialı hedefler belirledi. Bu kapsamda ticari faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını 2030 yılına yüzde 53 oranında düşürmeyi planlanıyor. Ayrıca değer zinciri boyunca emisyonlarını 2021 yılına kıyasla yüzde 23 azaltmayı amaçlıyor. TK Elevator ayrıca iklim koruması ve sosyal sorumluluk ve iş güvenliğinin iyileştirilmesi konularını bir öncelik olarak kabul ediyor. TK Elevator’da son beş yılda, işle ilgili olayların sayısı (Toplam Kaydedilebilir Olay oranı / TRC oranı) yüzde 50 oranında düşürüldü. TK Elevator ayrıca çalışanların potansiyellerinin tam olarak kullanmalarını sağlamak amacıyla küresel ölçekte çalışan anketi gerçekleştirdi. 

NET SIFIR KARBON EMİSYONUNA ULAŞMAYI TAAHHÜT EDİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TK Elevator Türkiye CEO'su Artuğ Özeren, “Sürdürülebilirlik ve ekonomik başarının ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğuna inanıyoruz. İlk sürdürülebilirlik raporumuzla, kurumsal sorumluluklarımızı nasıl sürdürdüğümüz konusunda daha fazla şeffaflık sağlamak için ESG çabalarımızın arkasına rakamlar ve yeni somut hedefler koyuyoruz.” dedi 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN HUKUKSAL SONUÇLARI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN HUKUKSAL SONUÇLARI