İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN HUKUKSAL SONUÇLARI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN HUKUKSAL SONUÇLARI

Dünyanın lider asansör firmalarından biri olarak 100'ü aşkın ülkede 50 binden fazla çalışanıyla müşterilerine hizmet sunan TK Elevator, düşük karbonlu gelecek için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Avrupa'daki asansör ve yürüyen merdiven üretim tesislerinde, bu yılın başından itibaren sadece yeşil enerji kullanılmaya başlanan şirket, böylece 2030 yılından itibaren tüm faaliyetlerinde doğrudan emisyonlarını azaltma ve yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanma hedefine bir adım daha yaklaştı.

AVRUPA OPERASYONLARINDAKİ YEŞİL ENERJİ PAYINI YÜZDE 50'YE ÇIKARDI

Sürdürülebilirlik hedeflerine doğru büyük bir kararlılıkla ilerleyen TK Elevator, bu kapsamda üretim faaliyetlerinde önemli bir aşama daha kaydetti. Şirketin İspanya ve Almanya'daki asansör ve yürüyen merdiven üretim tesislerinde bu yılın başından itibaren yüzde 100 yeşil enerji kullanılmaya başlandı. Asansörlerden yürüyen merdivenlere, yürüyen bantlardan diğer inovatif ürünlere kadar çok geniş bir ürün yelpazesindeki üretimi doğrudan etkileyen bu karar, TK Elevator'ı tüm faaliyetlerinde doğrudan emisyonlarını azaltma ve yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanma hedefine bir adım daha yaklaştırdı. Ayrıca, şirketin Avrupa asansör ve yürüyen merdiven operasyonlarındaki yeşil enerji payını da yüzde 50'ye çıkardı.

DÜŞÜK KARBONLU GELECEK İÇİN KARARLILIK MESAJI

Düşük karbonlu gelecek için kararlılıkla çalışmalarına devam ettiklerini belirten TK Elevator Türkiye CEO'su Artuğ Özeren, “Kararlı iklim koruma planlarımız; filomuzun hibrit ve elektrikli araçlarla yenilenmesi, sürdürülebilir malzeme tedariki ve döngüsel ekonomi ilkelerinin her alanda uygulanması gibi girişimleri kapsıyor. Tüm bunların yanı sıra Birleşmiş Milletler desteğiyle başlatılan ve sıfır emisyonu hedefleyen 'Sıfır için Yarış' kampanyasına katılıyor, şirket olarak karbon emisyonumuzu 2050 yılına kadar ‘net sıfıra’ düşürmeyi amaçlıyoruz. Küresel ısınmayı 1,5°C'de tutmayı amaçlayan ‘1.5°C İçin İş Dünyası Harekete Geçiyor’ girişimini de destekliyoruz. Avrupa'da başlayan yeşil enerji girişimi de her düzeydeki doğrudan emisyonlarımızı azaltma hedefimize ulaşmak için attığımız somut adımlarımızdan sadece birisi. Şirket olarak küresel operasyonlarda kullanılan elektriği 2030 itibarıyla yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan sağlama amaçlı çalışmalarımızı da kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.