Global Yatırım Holding, yılın ilk yarısıyla ilgili finansal değerlendirmelerinin sonucu açıkladı. Konsolide gelirler bir önceki yıla göre yüzde 16 artarak 636,1 milyon TL’den 739,9 milyon TL’ye ulaştı. Bu artışa etkili olan etken ise Holdingin bünyesinde bulunan elektrik üretimi, menkul kıymet ve varlık yönetimi oldu. Özellikle temiz enerji Global Yatırım Holding’in gelirlerini ikiye katlamasını sağladı. Ko/tri-jenerasyon ve biyokütle bazlı temiz enerji üretimini içeren elektrik üretimi işkolu 2020’in ilk yarısında gelirlerini neredeyse ikiye katlayarak 120,8 milyon TL seviyesine yükseldi. Bu artışta 10,8 MW’lık Mardin güneş tesisinin devreye alınması da etkili oldu. 

ODAK NOKTAMIZ İŞ GÜVENLİĞİ VE SÜREKLİLİK 

Konuyla ilgili açıklama yapan GYH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ilk altı aylık sonuçları etkilediğini belirtti. Kutman değerlendirmeyi şu cümlelerle gerçekleştirdi: “Koronavirüs salgını sürecine sağlıklı bir sermayeyle ve likidite seviyesiyle güçlü bir şekilde girdik. Odak noktamızı iş güvenliği ve süreklilik hedefi olarak belirledik. Global Yatırım Holding’in uzun vadeli büyüme hedeflerine ulaşma noktasındaki kabiliyetine güveniyoruz. Güçlü ve çeşitlendirilmiş portföyümüz sayesinde ve yetenekli yönetim ekibimizle sürdürülebilir gelir sağlamaya devam edeceğimize dair güven veriyoruz” dedi. 

NATURELGAZ’IN GELİRLERİ 183,7 MİLYON TL 

Naturelgaz, 2020 yılının ilk altı ay içerisinde 68,7 milyon metreküp sıkıştırılmış gaz dağıtımı gerçekleştirdi. Geçen yıla göre bu rakam ise 72,0 milyon metreküp seviyesindeydi. Hacim değişiminde COVID-19 pandemisi etkili oldu. Mart ve Mayıs ayları arasındaki karantina önlemleri ve ekonomik aktivitedeki daralma müşterilerin üretim kapasitesini etkiledi. Ayrıca çay ve asfalt sektörlerinde sezon açılışlarının ertelenmesi, tüm yıl için alımlarda ileri doğru kaymaya neden oldu. Bu değişimler yıllık satış hacmini etkilemezken, alım zamanlamasında değişikliklere neden olabileceği düşünülüyor. Naturelgaz’ın gelirleri, fiyatlandırmalardaki iyileştirmeler ile yıllık bazda yüzde 7 artarak 183,7 milyon TL olarak gerçekleşti.