ASPİLSAN Enerji AŞ, Güney Kore firması Top Battery Co. Ltd ile Li-iyon Pil Hücresi Üretim Tesisi Projesi hakkında teknoloji transferi sözleşmesi imzaladı. 
Düzenlenen imza töreninde konuşan ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Doğankaya, tarihi bir gün yaşadıklarını belirtti. Lityum iyonun petrol gibi olacağını söyleyen Doğankaya, bazı ülkelerin petrol kullanımını sonlandırdığını ve pilin gelecekte çok daha fazla hayatımıza gireceğini ifade etti. 
Küreselleşmeden dolayı çok yüksek düzeyde olan bağımlılığı kendi lehlerine kullanmak anlamında en iyisini yapmak zorunda olduklarını belirten Doğankaya, milliliğin ve yerliliğin önemine vurgu yaptı.

“TEKNOLOJİ ARTIK DOĞUDAN DA YÜKSELİYOR”

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy ise 1981 yılında Alman dostları ile başladıkları teknoloji transferine bugünden itibaren Güney Kore ile devam ettiklerini söyledi. Teknolojinin artık sadece batıdan değil, doğudan da yükseldiğini belirten Özsoy, bundan sonraki süreçte sözleşmelerini başka ülkelerdeki dostları ile kendilerinin geliştirdiği teknolojilerin transferi şeklinde yapmayı umduklarını ifade etti.