KARBON AYAK İZİ AZALTMANIN YILLIK MALİYETİ KARBON AYAK İZİ AZALTMANIN YILLIK MALİYETİ

İklim değişikliği ile mücadele için güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile güneş sektörü ile diğer sektörler arasında bağlantı oluşturan bir sivil toplum kuruluşları ağı olan Green Solar Network (GSN), Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) tarafından Kadın İş Veren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ortaklığı ile hayata geçirildi. STK'lar başta  olmak üzere firmalar, sanayiciler, işletmeler, üniversiteler ve belediyelerin kullanabileceği bir alt yapı sunarak uluslararası bir değer de taşıyan GSN projesi, hayata geçirdiği yenilikler ve projelerle dikkat çekiyor.

"GÜNEŞİ HER SEKTÖRE YAYACAĞIZ"

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve üyelerine büyük ayrıcalıklar tanıyan proje ile  ilgili bir açıklama yapan GSN Yönetimi Başkanı Başkanı Fatih Ünal,  "Gelecek güneş enerjisinin olacak. Bu anlamda güneş sektörünü ve diğer sektörler ile kurum ve kuruluşları bir network çatısı altında işbirliği yapmalarını hedefleyerek, Türkiye'de ilk olan AB destekli bu önemli networkü hizmete sunduk. ‘Solar Hesaplama’ modülü gibi çok ilgi gören yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Networkle ilgili yeni fikir ve projeleri değerlendirme konusunda da GSN olarak her türlü desteğe açığız. Güneşi her sektöre yayacağız" diye konuştu.

SOLAR HESAPLAMA MODÜLÜ

Green Solar Network'ün dikkat çeken projesi "Solar Hesaplama" modülü ile güneş yatırımları hakkında ön bilgi sahibi olunabiliyor. "Solar Hesaplama" modülü, Green Solar Network'ün AB projesi kapsamında oluşturduğu bir fotovoltaik güneş enerji sistem hesaplama uygulamasıdır. GSN'in web sitesine entegre edilmiş uygulama ile şehir, fatura, çatı alanı ve konut tipi bilgilerinize göre yatırımıza ait gerekli güneş enerji sistem kurulu gücü, güneş paneli adedi, toplam invertör gücü, yıllık elektrik üretim miktarı ve sistem geri ödeme süresi konularında bilgi sahibi olunabiliyor. Uygulamada ayrıca sistem birim maliyeti, döviz kuru, elektrik birim maliyeti ve güneş panel modeli gibi değişken değerler yer alıyor. Bu değerler zaman içindeki değişikliğe göre GSN tarafından güncelleniyor.