TBY Holding, yatırım planlamalarıyla ilgili açıklama gerçekleştirerek enerji ve maden sektörüne odaklanacaklarını belirtti. Yapılan açıklamaya göre, Geçtiğimiz aylarda Ovacık'taki 4,8 MW biyokütle enerji tesisinin hakim paylarını satın alan Holding, alt iştiraklerinde başvurularını tamamladığı 11 yeni maden sahasıyla ilgili bazı kurumsal maden şirketleri ile eş zamanlı rödevans görüşmelerini sürdürüyor.

“YENİ SAHALAR EKLEDİK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren TBY Holding Üst Yöneticisi (CEO) Esen Darlan, “Yatırım planlamalarımızı yaparken tarım, ilaç teknolojileri, enerji ve madencilik üzerine yoğunlaşıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda alımımızı duyurduğumuz pomza ve perlit sahalarına yeni bakır, bazalt, mermer, demir ve polimetal sahalar ekledik. İlgili sahalarımızı ekseriyeti yabancı olan maden firmalarına uzun dönem rödevansa vererek değerlendirmeyi düşünüyoruz." dedi. 

TBY HOLDİNG’İN YENİ ORTAKLIK BİLDİRİ YAPMASI BEKLENİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan TBY Holding İnovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar, “Biyogaz tesisinin yeniden yapılandırması ve modernizasyonu ile ilgili olarak birtakım yatırımlar gerçekleştirdik. Tesisimizde yenilenmesi gereken 4 motorumuzu değiştirdik. Akabinde ise atıl durumda olan üçüncü havuzumuzun da izolasyonunu tamamlayıp yapacağımız ek lisans başvurusuyla kapasitemizi 4,8 MW’tan 8 MW’a çıkarmayı planlıyoruz” dedi. (AA)