Enerji alanında hayata geçirdiği çalışmalar ve hedefler hakkında bilgi veren Tay Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Hulusi Toprak, dünyanın en yeşil şirketleri arasında yer almayı hedeflediklerini belirtti. Toprak, “Bolu ve Silivri’ye kurduğumuz güneş ve rüzgar enerji santrallerimiz devreye girdiği zaman yüzde 141 oranına ulaşacağız. Bu rakam bizi dünya listesinde ilk sıralara taşıyacak. 2025 yılında 50 milyon üretim kapasitemizle Avrupa’nın sürdürülebilirliği odağına alan en büyük üretici olmayı hedefliyoruz. Bu konuda sektörümüze de öncülük ediyoruz” dedi.     

“BÜNYEMİZDEKİ HER ŞİRKET KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK”

Grup bünyesindeki tüm şirketlerin kendi enerjisini üretmek için çalıştıklarını belirten Toprak, Taypa’ya ait güneş ve rüzgar enerji santrali kuracaklarının bilgisini verdi. Toprak, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Taypa’ya ait üretim tesislerinde güneş ve rüzgar enerji santrali kurmaya hazırlanıyoruz. Ergene’deki fabrikamızın çatısına güneş enerji santrali kurduk ve elektrik üretmeye başladı. Bu bölgenin rüzgar ölçümlerini yapmaya da başladık. Hedefimiz 2023 yılında türbinlerin elektrik üretmesi. İlaveten Silivri ve Bolu’daki tesislerimizin çatısına da güneş enerji santrali kuruyoruz. Kullandığımız enerjinin tamamını kendimizi üreteceğiz. Tabii Türkiye’nin yeşil enerji portföyüne katkı sağlayacağız. Çünkü tüm santrallerimiz devreye girdiğinde kullandığımız enerjinin yüzde 141’ini tamamen yenilenebilir kaynaklardan üreteceğiz. Bu sayede karbon salınımımızı da düşüreceğiz.” 

SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR

“YURT DIŞI TESİSLERİMİZE DE YATIRIM YAPIYORUZ” 

Tay Group’un Mısır, Sırbistan ve Cezayir’de bulunan üretim tesislerinde de verimlilik ve yeşil enerji konusuyla ilgili yatırım yaptıklarının altını çizen Toprak, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplam 38 milyon doların üzerinde yatırım yapacaklarını açıkladı. Bu yatırımların ise kendisine 5 yıl içerisinde amorti etmesini beklediklerini belirtti. Toprak, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “2023 yılında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmaya başlayacağız. Bu sayede sürdürülebilirlik döngüsünü tamamlayacağız. Tay Group olarak üç farklı kıtada 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu noktaya gelen bir şirket olarak sürdürülebilirliğin öneminin farkındayız. 

2025 yılında yıllık 50 milyon üretim kapasitesiyle Avrupa’nın sürdürülebilirliği esas alan en büyük üretici olma hedefimize ulaşabilmek için de bu yaklaşımdan hiçbir şekilde ödün vermiyoruz. Sürdürülebilirlik alanında yaptığımız yatırımlarla da sektörümüze öncülük ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (AA)