1998 yılında elektrik alanında faaliyet göstermeye başlayan SunRoof Enerji; bilişim, yazılım, güvenlik, inşaat, enerji sektörlerinde çalışma hayatına devam ediyor ve - 4 binin üzerinde küresel çaplı firmaya hizmet veriyor. 2014 yılında enerji sektörüne giren SunRoof Enerji, 200 MW üzerinde iş deneyimi olan uzman kadrosu ile yeni projeler geliştirmeyi hedefliyor. 

SunRoof Enerji’den Farklı Tip GES Projeleri 

SunRoof Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. yatırımcılara PV güneş enerjisi alanında çatı üzerine veya araziye kurulan; lisanslı, lisanssız, öz tüketim Güneş Enerji Santralleri için; EPC (Anahtar Teslim Sistem Kurulumu), PV sistemlerde kullanılan ürünlerin tedariki, Proje Geliştirme & Danışmanlık ve Güneş Enerjisi Sistemlerinin Bakım & Onarımı alanlarında proje sunuyor.

•    Saha Tipi Güneş Enerji Santralleri
SunRoof Enerji; üretim tesisinin kurulacağı arazi üzerinde ekonomik ve coğrafi koşullar, güneşlenme değerleri, elektriksel altyapı uygunluğu, eğim ve gölgeleme hesapları ile üretime etki eden faktörler gibi sistem performans ve maliyetini etkileyen birçok ögeyi dikkate alarak, EPC kapsamında beklenen tüm hizmetleri “kalite-verimlilik odaklı” olarak eksiksiz bir biçimde yatırımcılara sunuyor.

•    Endüstriyel Çatı Modeli Güneş Enerji Santralleri
İşletmelerin çatılarına kurulan güneş enerjisi santralleri ile çatıları en verimli şekilde kullanarak, birim elektrik fiyatlarını en düşük seviyeye çekmek mümkün olmaktadır. Bu sayede her geçen gün artan elektrik maliyetlerinin bir bölümü veya tamamı sabitlenerek işletme giderlerinin kontrol altında tutabilmesine olanak sağlanmaktadır. SunRoof, güneş enerjisi projenizi, uzman mühendislik kadrosu ile güvenli, maksimum verimli ve ekonomik hedeflere uygun olarak hayata geçirerek çatınızı bir enerji üretim alanına dönüştürecektir.

•    Ev Tipi Çatı Güneş Enerji Santralleri
Evlerin çatılarına kurulacak güneş enerjisi sistemi ile ihtiyaç duyulan elektriğin bir kısmını ya da tamamını karşılayabilmek mümkün. SunRoof, evlere özel, bağımsız çözümler sunarak %100 çevreci enerji üretilmesini istenirse depolanmasını ve depolanan enerjinin de arzu edilen şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Tüm çatı sistemlerine uygulanabilen anahtar teslimi çözümlerimizde de yatırımcılara hizmet veriyor.

•    Şebekeden Bağımsız (Off-Grid) Sistemler
Elektrik altyapısının bulunmadığı ya da düzenli elektrik sağlanamadığı bölgelerde en ucuz ve kolay çözüm ihtiyaca göre doğru tasarlanmış bir off-grid güneş enerjisi sistemidir. Elektriğe erişimin mümkün veya ekonomik olmadığı yerlerde yaşamak, tarım yapmak ya da ticari faaliyetlerde m bulunmak istiyorsunuz? SunRoof firması olarak; ihtiyacınıza en uygun sistemi tasarlıyor ve kurulumunu yapıyoruz. Siz de, kuracağımız izleme sistemleri sayesinde, mobil cihazlarınız ya da bilgisayarınızdan kalan enerji miktarınızı, üretilen ve tüketilen toplam ve anlık enerji miktarlarını detaylı bir şekilde görebilir; hatta tüketiminizi optimize etmek için yapılması gerekenleri de kurduğumuz sistem üzerinden öğrenebilirsiniz. 

•    Tarımsal Sulama Tipi Güneş Enerji Santralleri
SunRoof, farklı tarım alanlarına özel çeşitli çözümleriyle çiftçilerimizin de yanında.  Elektrik erişiminin olmadığı veya erişimin kısıtlı olduğu alanlarda kurulacak üretim tesisleriyle çiftçilere elektrik faturalarından tasarruf ve şebeke erişiminin olmadığı alanlarda da enerji ihtiyacının giderilmesi olanağı sağlanmaktadır. 

•    İşletme ve Bakım
SunRoof, güneş enerjisi elektrik üretim tesislerine işletme döneminde de hizmet vermeye devam etmektedir. Kurulumundan itibaren tesislerin ve çatıların periyodik bakımları uzman ekiplerimizce yapılmaktadır. Tesislerde oluşabilecek her türlü arıza kısa sürede ulaşılabilen teknik ekiplerimizce yerinde müdahale ile giderilebilmektedir. Tesislerin ve çatıların uzun ömürlü ve yüksek verimli olarak hizmet vermeye devam edebilmesi için gerekli tüm çözümler SunRoof güvencesi ile sunulmaktadır.

SOLAR İSTANBUL 2020

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Solar İstanbul 2020 Fuarı’na SunRoof Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. kalabalık bir ekiple katılım gerçekleştirmiştir. Sektördeki diğer firmalar ve yatırımcı adaylarıyla yapılan görüşmelerde yeni yatırım sahaları ve sektörün geleceği hakkında fikir alış erişlerinde bulunuldu.