Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, aldığı Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Yetki Belgesi ile iş ortaklarına sunduğu hizmet alanını genişletti. Sodexo bu belge ile plazalardan ofislere, AVM’den hastanelere, okullardan depolara kadar enerji etüdü yapma ve verimlilik artırıcı projeleri hazırlama yetkisi kazandırdı. 

 Sodexo, iş ortaklarının sürdürülebilirlik hedefleri çerçevesinde, enerji yönetimine ilişkin çözümlerini 5 başlıkta kurguluyor.

•    Enerji ve sürdürülebilirlik stratejisi: Sodexo, iş ortaklarının sürdürülebilirlik stratejilerini uçtan uca çözümlerle desteklemeyi hedefliyor. Bu kapsamda global standartlara uyum, enerji tüketimlerinin aktif takibi gibi enerji yönetim uygulamaları gerçekleştirecek. Ayrıca bu adımları enerji performans göstergeleri ile destekleyerek müşterilerine sunacak. 

•    Yasal mevzuatlara uyum: Sodexo, hizmet verdiği tüm alanlarda yasal gerekliliklere %100 uyuyor. İş ortaklarının enerji etütlerinin gerçekleştirilmesi, enerji yöneticiliği gibi konularda yasal gerekliliklere uyum süreçlerini yönetiyor. 

•    Enerji tedarik stratejileri: Sodexo, iş ortaklarının enerji sözleşmelerinin ve enerji birim fiyatlarının değerlendirilmesi, olası cezaların yansımaması için tüketimlerin aktif takibinin sağlanması ile enerji tedarikinde karşılaşılabilecek riskleri bertaraf etmeyi hedefliyor. 

•    Performans ölçümleri ve raporlamalar: Sodexo, tüketim verileri, izleme ve analiz konularıyla ilgili verileri iki yolla denetim altında tutabiliyor. 

•    Teknoloji ile desteklenen verimlilikler: Sodexo, enerji tüketimlerinin azaltılması için otomasyon, HVAC sistem değerlendirmeleri, aydınlatma kontrolleri, yenilenebilir enerji uygulamaları gibi birçok uygulama sunuyor. Ayrıca nesnelerin interneti (IoT) uygulamaları da sürekli veri eldesi ve elde edilen verilerin analiz edilerek anlamlı sonuçlar elde edilmesi noktasında her geçen gün uygulamadaki yerini arttırıyor.