Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’ne katılarak yatırımcılara yenilikçi ürünlerini tanıtmaya hazırlanan SMA, özellikle endüstriyel GES ve öz tüketim projelerine odaklanıyor. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Efe Kökçü, SMA Türkiye Direktörü, “Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde yatırımcılara öncelikle, endüstriyel GES ve öz tüketim projelerine yönelik inverterimiz SMA Sunny Tripower CORE2’yu sunacağız. Core2, fark yaratan özellikleri ile ön plana çıkan yenilikçi ürünümüz olup, yüksek performansı, sade tasarımı, dijital ve entegre özellikleri sayesinde projelerinizde sizlere esneklik ve verimlilik sunarken, ilk kurulum maliyeti ve özellikle ilerleyen yıllarda bakım onarım maliyetlerinizi düşürmesi ile ön plana çıkmaktadır” dedi. 

2021 yılı ilk yarısını değerlendirerek 2. yarısı için gündeminizde neler var, anlatır mısınız? Yakın dönemde hayata geçirdiğiniz ve üzerinde çalıştığınız (varsa) proje/yatırımınızı ve çıktılarını paylaşır mısınız? 

SMA olarak, güneş enerjisi sektöründe yenilikçi ürünleriyle uzun vadeli yatırımlarınız için tüm segmentlerde çözümler sunuyoruz. Özellikle endüstriyel çatı güneş enerjisi yatırımlarının 2021 yılında yoğun olmasından dolayı bu segmentteki ürünlerimizi piyasaya sunduk. SMA kullanılan endüstriyel çatı güneş enerji santralleri her geçen gün çoğalırken SMA ya olan ilgi de paralel olarak artıyor. Son çeyrekle beraber büyük ölçekli santral yatırımlarına -hibrit santraller, Mini YEKA ve 5.1.H yönetmeliğine- yönelik çözümlerimize de ağırlık vermeye başlamış bulunuyoruz. SMA olarak, karşılıklı güvene dayalı ilişkilere odaklanıyor ve uzun vadeli hizmet anlayışımızla tanınırlığımızı arttırarak, gelişmekte olan GES sektörüne yönelik yatırımcılarımızın uzun vadeli iş ortağı olma yönünde ilerlemek istiyoruz. 

5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Sergisi’nde hangi ürün-hizmet ve uygulamalarınızı gündeme taşıyacaksınız? Zirve’ye özel ziyaretçilerinizi ne gibi yenilikler bekliyor? 

Bu zirvede yatırımcılara öncelikle, endüstriyel GES ve öz tüketim projelerine yönelik inverterimiz SMA Sunny Tripower CORE2’yu sunuyoruz. Core2, fark yaratan özellikleri ile ön plana çıkan yenilikçi ürünümüz olup, yüksek performansı, sade tasarımı, dijital ve entegre özellikleri sayesinde projelerinizde sizlere esneklik ve verimlilik sunarken, ilk kurulum maliyeti ve özellikle ilerleyen yıllarda bakım onarım maliyetlerinizi düşürmesi ile ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, enerji verimliliğini kapsamlı bir şekilde optimize eden patentli yazılımımız ShadeFix, invertörlere entegre bir çözümümüzdür.  Tanıtacağımız diğer bir ürünümüz de SMA Energy App. Santralinizin performansını sürekli olarak takip edebileceğiniz SMA Energy App’i akıllı telefonlarınıza indirerek enerji verimliliğinizi dilediğiniz yerde her an kontrol edebilecek, üretim ve tüketim verilerini görüntüleyebiliyorsunuz. Tüm güneş enerjisi yatırımcılarını ve özellikle fabrikaları standımıza bekliyoruz.

Zirve’den beklentilerinizi ve genel değerlendirmelerinizi alabilir miyiz? 

Görüşmekte olduğumuz müşteri ve yatırımcılarımızla tekrar bir araya gelmeyi, yeni projeler üzerine görüşmeyi, ürün ve çözümlerimizi bir kez daha anlatmayı umuyoruz. Yeni projeler hakkında konuşmak, uygun ürün ve çözümlerimizi sunacağımız yeni potansiyel yatırımcılarla tanışarak, iletişimimizi arttırmak istemekteyiz.  Şimdiden tüm katılımcılara başarılı bir etkinlik dileriz.