İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN HUKUKSAL SONUÇLARI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN HUKUKSAL SONUÇLARI

Sivas Belediyesi, birinci etabı tamamlanan, ikinci etabında sona yaklaşılan güneş enerjisi santralinden (GES) üreteceği elektrikle tüm tesislerinin elektriğini karşılayıp doğaya katkı sağlayacak. Güneş enerji santralinin 1 MW kurulu güce sahip etabı tamamlandı. Projenin 2 MW kurulu güce sahip olacak ikinci etabı ise 2 ay sonra devreye alınacak. Projenin üçüncü etabı içinse ihale süreci devam ediyor. 

“4 MW’LIK GES PROJEMİZ TAMAMLANMIŞ OLACAK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Çevreye duyarlı olan ve kendi enerjisini üreten bir belediyecilik anlayışından hareketle güneş enerji santrali projesinin önemli bir kısmını tamamladık. Güneş enerji santralinin birinci etabını tamamladık. 2 MW kurulu güce sahip olacak santralimizin ise en kısa süre içerisinde tamamlanmasını ve elektrik üretimine başlamasını bekliyoruz. Bu proje bittiği zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından almış olduğumuz hibe ile bu alanda toplam 4 megavatlık GES projemizi tamamlamış oluyoruz." dedi.

“60 MİLYON TL’LİK YATIRIMI ŞEHRİMİZE KAZANDIRIYORUZ”

Bilgin, yatırımla ilgili görüşlerini şu sözlerle aktarmaya devam etti: “Hayata geçirdiğimiz güneş enerji santrali ile belediyemizin tükettiği elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklardan üreteceğiz. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sağlayacağız hem de çevreye duyarlı şekilde hareket edeceğiz.  Bugünkü rakamlarla yıllık yaklaşık 60 milyon lira enerji giderimiz bulunuyor. Bu projeler tamamlandığı zaman bütçemize 60 milyon liralık destek sağlamış olacağız. Proje için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 14 milyon TL değerinde hibe aldık. Proje ile ilgili ihale aşaması devam ediyor.  Görevlilerimiz Ankara'daki ihale sürecini takip ediyor, bu yıl içerisinde tamamlanacak. Bugünkü maliyetler ile yaklaşık 60 milyon lira civarında bir yatırımı şehrimize kazandırmış oluyoruz." diye konuştu.

“OSB’LERDE DE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

Bilgin, organize sanayi bölgesinin de çok önemli olduğunun altını çizeren "Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde de yeni bir projeyi hayata geçireceğiz. Belediye olarak OSB'lerde faaliyet gösteren  işletmelerin çatılarına güneş enerji santrallerinin yapılmasını istiyoruz. GES yapmak isteyenlere de uzun vadeli kredi konusunda belediye olarak yardımcı olacağız." dedi. (AA)