Enerji fiyatlarında yaşanan artış ve Paris İklim Anlaşması’nda Türkiye’nin taraf olmasıyla şirketlerde enerji verimliliğine rağbet yaşanıyor. Ulusal ve uluslararası yetkilerini kullanarak, Türkiye’de gözetim, denetim, eğitim ve sertifikalandırma alanında faaliyet gösteren TÜV Austria Turk, Paris İklim Anlaşması ile Türkiye’de şirketlerin enerji verimliliğini artırmada önemli bir kriter olan ISO 50001 belgelerinde yaşanan artışa dikkat çekti. 

ISO 50001 ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR

Enerji Yönetim Sistemi standardı sayılan ISO 50001, enerji uzmanları tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde, enerji yönetim sistemi oluşturulması, enerji tasarrufu yapılması, enerji giderlerinin düşürülmesi ve çevreye duyarlılığı teşvik eden süreç ve sistemlerin oluşturulmasını, sürdürülebilirliğini sağlıyor.

ŞİRKETLERİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇALIŞMALARI 2022’DE DE ARTACAK 

TÜV Austria Turk Ülke Müdürü Yankı Ünal, son dönemde şirketler tarafından ISO 50001 belge başvuru ve denetimlerinde büyük artış yaşandığını belirterek, “Türkiye’de Paris İklim Anlaşması’nın ardından çevre bilincinin artmasıyla ISO 50001 belgesinde artış yaşandı. Firmalar sera gazını azaltarak daha kullanılan enerjiden daha çok verim almayı hedefliyor. Yaşanan ülkemizin enerji verimliliği adına büyük bir adım olarak görüyoruz. 2022 yılında da enerji verimliliğinin şirketler tarafından artacağını tahmin ediyoruz” dedi. 

DÜNYADA İLK KARBON AYAK İZİ DOĞRULAMASI ISO 14064

Karbon ayak izi doğrulaması standardı ISO 14064’ün dünya çapında sadece TÜV Austria tarafından akredite edilmiş bir standart olduğunu vurgulayan Ünal, “Paris Anlaşması’ndan itibaren firmalar karbon ayak izi hesaplamasına yönelik taleplerini artırmaya başladılar. TÜV Austria Turk olarak biz de bu konudaki yetkinliğimizi kullanarak karbon ayak izi doğrulaması hizmetini gerçekleştirdik. Bu alanda hizmet sadece ISO 14064 standardı konusunda akredite olmaya hak kazanmış TÜV Austria tarafından veriliyor. Sürdürülebilir dünya için biz de elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Gençlerimize yeşil bir dünya bırakabilmek için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” ifadelerini kullandı. 

KARBONSUZLAŞMA İLE BÜYÜYECEKLER KARBONSUZLAŞMA İLE BÜYÜYECEKLER