Siemens tarafından yapılan açıklamaya göre, Siemens, Türkiye'de sektörlerin daha verimli, sürdürülebilir ve çevreci üretim yapmalarına katkı sağlıyor.

Dünya çapında dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliğin liderlerinden olan, Türkiye'de ise 165 seneyi aşkın zamandır endüstrilerin gelişimine aracılık eden Siemens, ekonomik kayıplarda önemli bir payı olan enerjinin verimli kullanılması için projeler geliştirmeye devam ediyor.

Enerji Performans Sözleşmesi Projesi ile SÖKTAŞ'ın doğal gaz tüketiminde senelik yüzde 4 tasarruf elde edilecek. Büyük ölçekli üretim yapan şirket için bu oran 391 ton karbon salımı anlamına geliyor.

SÖKTAŞ ile faliyete geçirilen proje kapsamında, Siemens Türkiye'nin yenilikçi çözümleri ve üstün mühendisliğiyle ısı geri kazanım sistemi kurulumu, brülör optimizasyonu ve sistem renovasyonları yapılacak.

Siemens Türkiye ayrıca tasarruf edilecek enerji miktarı için de garanti sağlıyor. Tasarruf miktarı Siemens’in dijital çözümleri ile anlık olarak izlenip raporlanabilecek.

SÖKTAŞ, proje ile tasarruf garantisi almanın dışında projenin maliyetini, elde edilen verimliliğin sağlayacağı ek kaynak ile karşılayacak. Bu da şirkete temel faaliyetlerine odaklanma ve sürdürülebilirlik alanında ilerleme olanağı tanıyacak. Siemens'in geliştirdiği bu model ile kazan-kazan ilişkisi kurulurken, düşen enerji ve bakım masrafları ile maliyetlerde optimizasyon sağlanıyor.

MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM

DOĞALGAZ TÜKETİMİNDE ÖNEMLİ VERİMLİLİK İMKANI

Açıklamada görüşlerine başvurulan Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis, dünyanın geleceği için sürdürülebilirlik odağıyla yenilikçi, verimli, enerji tasarruflu çözümler geliştirdiklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Gelecek için bugünü dönüştüren bir şirket olarak Türkiye'de 165 yılı aşan bir süredir enerji verimliliğine ve ekonomiye katkıda bulunuyor, farklı endüstrilerin sürdürülebilir yöntemlerle üretim yapmasını destekliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımıza SÖKTAŞ ile gerçekleştirdiğimiz Enerji Performans Sözleşmesi Projesi ile bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyuyoruz. Şirketin özellikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığımız ve ikinci faz çalışmalarına da başladığımız bu proje, doğal gaz tüketiminde önemli bir verimlilik sağlayacak. Bu, SÖKTAŞ'ın ticari ve sürdürülebilirlik faaliyetlerine katkıda bulunurken ülkemizdeki üretim endüstrisi için de bir örnek teşkil edecek."

BUHAR ÜRETİMİ İÇİN YAPILAN DOĞAL GAZ TÜKETİMİNDE VERİMLİLİK SAĞLANACAK

SÖKTAŞ Üst Yöneticisi (CEO) olan Muzaffer Kayhan ise Siemens Türkiye ile yaptıkları ortaklığın SÖKTAŞ'ın sürdürülebilirlik çalışmaları yönünden kritik önem arz ettiğinin altını çizdi.

Kayhan, şöyle devam etti:

"Siemens Türkiye ile birlikteliğimiz kuruluş yılımız olan 1971'e kadar uzanıyor. Fabrika kurulumunda elektrik altyapısı ekipmanlarımızı Siemens'ten temin etmiştik. Sonrasında, iş birliğimiz 1990'lı yıllarda fabrikamızın ihtiyacı olan elektrik üretimi için kojenerasyon projesi, 2003'te sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında fabrika genelinde enerji verimliliği ve su tasarrufu için gerçekleştirilen detaylı etüt çalışması ve 2015'te yangın güvenliği için fabrika genelinde yangın algılama ve ihbar sistemi kurulumu ile devam etti. Kurulduğumuz günden bu yana çevreyi korumaya, enerjiyi doğru kullanmaya ve sürdürülebilirliğe çok önem veriyoruz. Bu çalışmalarımızı sistemsel hale getirmek adına tüm süreçlerimizi dünya genelinde kabul edilen yönetim sistemi belgeleri ile yönetiyoruz. Teknoloji ve mühendislik çözümlerine her zaman güvendiğimiz ve sektöründe lider olan Siemens ile şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda bir enerji haritası hazırladık. Tasarlanan bu projeyle buhar üretimi için yapılan doğal gaz tüketiminde verimlilik sağlayacağız. Enerji tasarrufunu artırmak üzere hazırladığımız enerji haritasını referans alarak ikinci faz çalışmalarına da başladık." (AA)