3TF, Sirius ürün ailesinin 40 yıldır hizmette olan kontaktörüdür. Bu ürün yerini yeni nesil Sirius Innovation serisi olan 3RT kontaktörlere bırakıyor. Siemens Siriüs ailesinin yeni nesil kontaktörü alçak gerilim ürünlerinin otomasyon ve kontrol amaçlarıyla daha fazla donatılması ihtiyacına cevap veriyor. Ayrıca gelişmiş teknolojik özellikleri kullanıcısına avantaj sağlıyor. 
Uluslararası kabullere göre imalat yapan fabrikalarda, üretim hatası olan ürünler için kabul edilebilir oran onbinde 7 civardır. Yeni nesil Sirius Innovation ise hata payını onbinde 1-2 seviyesine kadar indirdi. Sirius Innovation ürün ailesi içinde sadece kontaktörler değil, aynı zamanda motor koruma şalteri, termik röle  yumuşak yol vericiler ve akım kontrol röleleri gibi ürünler de tüketiciye sunuluyor. 

ESNEKLIK VE MONTAJ KOLAYLIĞI

Yeni nesil Sirius Innovation serisi, farklı cihazlarda ortak aksesuarların kullanılmasına olanak sağlıyor. 4 kW’lık kontaktör ile 250 kW’lık kontaktör, aynı kontak bloğu tarafından bir araya getirilebiliyor. Bu da kullanıcılara çok önemli bir avantaj tanıyor. Üründe ayrıca iki farklı montaj seçeneği bulunuyor. Birincisi, montaj için kabloları vida yardımıyla birbirine bağlama yöntemiyle gerçekleşen standart vidalı bağlantı olarak öne çıkıyor. İkincisi ise vidasız kullanımlı ‘cage clamp’ adı verilen yöntem ile uygulanıyor. ‘Cage clamp’ yöntemi, klemenslerde kullanılan ve kabloyu bağlantı yuvasına monte ederek tornavida yardımıyla yayla sıkı temasını sağlanıyor. Bu yöntem sayesinde bağlantı güvenilirliğini yükseltiyor. Ürünün montaj sürelerini kısaltması ve güvenilirliği arttırması sayesinde yüzde 100 temas imkanı sağlıyor.