Siemens Türkiye ve Sepiciler Deri arasında Enerji Performans Sözleşmesi imzalandı. Enerji verimliliği projesi ile Sepiciler Deri’nin elektrikten yüzde 17,2 doğal gazdan ise yüzde 27,2 tasarruf edilmesi hedefleniyor. İlaveten ısı geri kazanım sistemiyle atık ısılar yeniden değerlendirilecek. Projenin devamında enerji kaybının önüne geçilmesi için enerji izleme sistemi kurulacak. Siemens Türkiye'nin bu proje için sunduğu Enerji Performans Sözleşmesi ile hedeflenen tasarruf miktarı garanti altına alınacak.

“İHTİYAÇLARA YÖNELİK ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Siemens Türkiye Bölgesel Çözümler ve Servisler Direktörü Tolga Afşin, "25 yıllık enerji servis (ESCO) şirketi kimliğimiz ve dünya ESCO pazarındaki liderliğimizle Türkiye'de üretim yapan farklı sektörlerden müşterilerimize, ihtiyaç ve beklentilere uygun çözümler üretiyoruz. Sepiciler Deri ile başlattığımız enerji verimliliğini esas alan bu projenin sürdürülebilirlik faaliyetleri açısından da önemi büyük. Firmaların sürdürülebilir hedeflerine ulaşmasında, finanstan enerjiye tüm kaynakların verimliliği ve dijital dönüşüm önemli rol oynuyor. Sepiciler Deri'ye hem enerji tasarrufu alanında hem de projeyi hayata geçirme noktasında Siemens Finansal Kiralama AŞ (Leasing) aracılığıyla sağladığımız finansman desteği ile önemli bir başarıya imza atacağımıza inanıyoruz” dedi. 

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJELERİ ŞİRKETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Sepiciler Deri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepici “Siemens Türkiye desteğiyle hayata geçirdikleri enerji verimliliği projesi şirket faaliyetleri açısından büyük önem taşıyor. Siemens Türkiye'nin özverili, çözüm ve üretici odaklı bakış açısından çok memnunuz. Projenin bir an önce hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.