Kaçak akım koruma çözümleri evlerde, ofislerde ve diğer yaşam alanlarında bizleri hayati tehlikelere ve tesisatı da yangın tehlikesine karşı koruyor. Siemens’in satışa sunduğu yeni A tipi 5SV5 kaçak akım koruma rölesi yaşam alanları için etkili ve sağlıklı bir koruma imkanı sağlıyor.

“ELEKTRONİK CİHAZLAR DEĞİŞİRKEN KORUMA ÜRÜNLERİ UNUTULMAMALI”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Siemens Türkiye Elektrik ve Elektrifikasyon Ürünleri Direktörü Eylem Korucuoğlu, ‘‘Kullandığımız cihazlar teknolojinin gelişmesiyle birlikte değişiyor ve dönüşüyor. Uzun yıllardır kullandığımız elektrikli cihazlar bugün farklı formlarda karşımıza çıkıyor. Ancak kullandığımız cihazları değiştirirken kaçak akıma karşı kullanılan cihazların da bu cihazların değişimine paralel olarak yenilenmesi gerekiyor. Siemens tam da bu ihtiyaçtan dolayı yola çıktı. Yeni teknolojilere uyumlu olacak şekilde A tipi 5SV5 kaçak akım koruma rölesini yeniledi” dedi. 

TÜM İHTİYAÇLARA UYGUN YENİ VERSİYONU SUNUYOR 

Kaçak akım koruma röleleri koruma seviyelerine göre AC, A, F ve B/B+ tipleri olarak sınıflara ayrılıyor. Bu tipler temelde koruma yaptıkları tesisattaki yüklere göre tercih ediliyor. Temel yüklerin olduğu sistemler için AC ve A tipi tercih edilirken ileri seviye/endüstriyel yüklerin olduğu sistemler içinse F ve B/B+ seçimi kullanılıyor. Evler/ofisler için en uygun ürün A tipi kaçak akım koruma rölesi oluyor. A tipi kaçak akım koruma rölesinin tercih edilmesinde LED aydınlatma, klima, bilgisayar ve elektrikli diğer ev aletlerinin olduğu bir evde/ofiste sağlıklı koruma yapabilecek olması önem arz ediyor.