Shell, operasyonlarını yürüttüğü tesislerinde, istasyonlarında, ofislerinde enerji verimliliği sağlayan uygulamaları hayat geçirirken, bir yandan da her sene 1 milyar dolar ayırdığı AR-GE çalışmaları ile düşük karbonlu teknolojiler üretiyor. Diğer yandan enerji verimliliği yüksek olan ve karbon oranı düşük olan ürünlerin geliştirilmesini sağlıyor. Shell aynı zamanda enerji verimliliği konusunda toplumda bir bilinç oluşturmaya çalışırken, tüm dünyada gençleri alternatif enerji kaynakları kullanarak, daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp, üretmeleri için teşvik ediyor. 

2050 YILINA KADAR NET SIFIR EMİSYON HEDEFİ 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Shell Türkiye Ülke Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği YK Üyesi Ahmet Erdem “Dünyanın nüfusu ve refah düzeyi arttıkça teknoloji gelişiyor. Bu da enerji talebinin artmasına neden oluyor. Bu talebi karşılamak mevcut kaynaklarla karşılamak mümkün değil. Enerji verimliliği ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmaya katkı sağlar. Enerji verimliliği ve enerji tüketimi nedeniyle oluşan karbon salınımlarının azaltılması hızlı sonuç alabileceğimiz önemli alanlardır. Ayrıca enerjisinin çoğunu ithal eden Türkiye’de, global olarak artan enerji maliyetlerinin etkisi azaltmak açısından önem arz etmektedir. Daha az enerji tüketmek kişisel, kurumsal ve ülke ekonomisi açısından hepimizin iş yapış şeklinin içerisinde olmalıdır. Enerji verimliliği yatırımları çoğunlukla hızlı bir şekilde geri dönüyor. Karlı yatırımlar olarak öne çıkıyor. Bu anlamda bireylerden kurumlara kadar herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Ancak bu şekilde toplumsal bir harekete dönüşebiliyor. Shell olarak enerji verimliliği, 2050 senesine kadar net sıfır emisyon ile faaliyet gösteren bir şirket olma hedefimizde son derece önemli bir yere sahip.” dedi. 

“ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ” SERTİFİKASI İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Shell Derince Madeni Yağ ve Gres Üretim Tesisi her yıl 65 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Firmanın tesisinde elektrik, buhar, hava ve doğalgaz hatlarında tüketim ölçümü yapan ve iyileştirme alanlarını tespit etmeye yarayacak önemli adımlar atıldı. Shell, şimdiden elektrik ve doğalgaz tasarrufu yapıyor. 2023 yılında ise Enerji Yönetim Sistemi sertifikası sahibi olmak üzere çalışmalarını hızla ilerletiyor.  
 

ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ