Şehzadeler Belediyesi, gelecek ay devreye alınacak 1,2 megavat gücündeki Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile toplam enerji tüketiminin yüzde 40'ını buradan karşılayacak. Kırançiftlik Mahallesi'nde 20 dönüm alan üzerinde hizmet verecek olan santraldeki çalışmalarda sona gelindi. 1,2 megavat güce sahip ve temmuzdan itibaren enerji üretimine başlanacak santralde panel montaj işlemi sürüyor. 

"KURULUM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, beraberindeki Başkan Yardımcıları Bilal Demir ve Atilla Efendioğlu ile birlikte belediyenin Kırançiftlik Mahallesi'nde 20 dönümlük bir alanda hayata geçireceği güneş enerji santralinin kurulum çalışmalarını yerinde inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Çelik, "1 milyon 550 bin TL bedelle 1 MW kurulu güce sahip santral hayata geçirildi. Proje haziran ayı sonunda devreye alınacak ve temmuz ayında elektrik üretmeye başlayacak. GES projesi sayesinde yılda 1 milyon 734 bin 416 kwh elektrik üreteceğiz. Bu üretim sayesinde 4 kişilik tam 571 hanenin yıllık tüketimine cevap vereceğiz. Ayrıca belediyemizi elektrik tüketiminin yüzde 40'ını üreteceğiz" dedi. 

ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ ENERJİ YATIRIMLARI RÜZGÂRA YÖNELDİ

"İKİNCİ SANTRAL PROJESİ DE KURULACAK"

Çelik, kurulması planlanan ikinci güneş enerji santraliyle ilgili de bilgi verdi. Çelik, "İkinci güneş enerji santrali 20 dönümlük bir alanda kurulacak. Projeyle ilgili gerekli tüm izinler alındı. İkinci güneş enerji santralimizi de devreye aldığımız zaman Şehzadeler Belediyesi olarak elektrik tüketimimizin neredeyse tamamına yakınını karşılamış olacağız. Daha önce yenilenebilir enerji ile ilgili birçok projeyi hayata geçirdik. Hobi bahçelerinde 50 dönümlük alanı komple güneş enerjili sokak lambaları ile aydınlattık. Hobi bahçelerinde yer alan ve 318 kamelyanın enerjisini de güneş enerjisi ile sağlıyoruz. Bu sayede Türkiye’de yenilenebilir enerji ile aydınlatılan en büyük alanlardan birisine Şehzadeler sahip. Ayrıca Veziroğlu Düğün Salonu yolunu ve otoparkını yine güneş enerjili sokak lambaları ile aydınlatıyoruz. 3 adet güneş enerjili atık toplama kutusu ve 7 adet güneş enerjili şarj istasyonunu Şehzadeler'e kazandırdık. İnşallah bundan sonra da 2 adet güneş enerji santralimiz ile de hem ülkemizin milli hedeflerine katkıda bulunmuş olacağız hem de belediyemizin elektrik tüketiminin tamamına yakınını kendi santrallerimizden üretmiş olacağız. Bu noktada emeği geçen tüm arkadaşlarıma kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Projemizin kazasız belasız tamamlanıp faaliyete geçmesini niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. (AA)