Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (YEDAŞ), vatandaşların enerji ihtiyacına kesintisiz bir şekilde devam etmek için yatırımlarına devam ediyor. YEDAŞ son olarak şebeke için 320 milyon TL yatırım gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, toplam 2.1 milyon aboneye sahip olduklarına dikkat çekerek “2020 yılının sonuna kadar şebeke için gerçekleştirdiğimiz yatırım bedeli 320 milyon TL olacak. Pandemi nedeniyle yatırım planımızı ertelemek durumunda kaldık. Ancak yıl sonu için belirlediğimiz hedefimize ulaşmak için tesis çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

700 KİŞİLİK EKİP HİZMET İÇİN SAHADA

Sahada 700 kişilik bir ekibin çalıştığını belirten Bora, “YEDAŞ olarak kent merkezlerinin yanı sıra kırsal bölgelerde de çalışmalarımıza aktif olarak devam ediyoruz. Zorlu arazi şartlarında gerçekleştirdiğimiz şebeke yatırımları için toplam 11 tesis grubumuz bulunuyor. 350’ye yakın yatırım projemiz bulunuyor. Biz bu projelerin yarısından fazlasını tamamladık. Kalan projeleri tamamlamak içinse yıl sonuna kadar 700 kişilik ekibimizle çalışmalarımıza yoğun olarak devam ediyoruz” dedi. 

TEKNOLOJİK GELİŞMELERE YAKIN TAKİP

Projelerle ilgili detaylı bilgiler veren Bora, “Yıl sonuna kadar 35 bin direk dikilecek, 415 kilometre yeraltı kablosu döşenecek, 415 adet transformatör tesis edilecek. Dağıtım hizmetleri konusunda, en yeni teknolojik gelişmeleri izliyor ve sistemimize uyarlayıp tüketicilerimize sunarak elektrik akışında sürekliliği sağlıyoruz. Daha yoğun bir çalışma ile yıl sonu hedeflerimizi tutturacağız. Böylece tüm paydaşlarımız ile koordineli bir şekilde gerçekleştireceğimiz çalışmaların sorumluluk alanımızda bulunan 5 ile büyük değer katacağına inanıyorum” diye konuştu.