Enerji yönetimi ve otomasyon alanında dünya çapında uzman olan Schneider Electric, sürdürülebilir bir dünya için 2021 – 2025 yılları arasında verdiği taahhütleri yerine getirmek için çalışmalarını hem Türkiye’de hem de dünyada hız kesmeden sürdürüyor. Bu paralelde kaynakların verimli kullanımına yönelik Sıfır Atık Uygulamaları kapsamında tamamlanan çalışmalarla, Schneider Electric’in Manisa’da bulunan fabrikası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İl Müdürlüğü tarafından verilen Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı.

HEDEF ATIKLARI KAYNAĞINDA AYRIŞTIRMAK 

Sürdürülebilir bir dünya için çok önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer, “Ülkemizde hammadde ve doğal kaynakların daha verimli kullanılması, atık miktarının azaltılması, kaynağında ayrı toplanması ve oluşan atığın geri dönüştürülmesini yaygınlaştırmak adına çok önemli bir çalışma yürüttük ve bu çalışmamız sonucunda bizim için çok büyük önem taşıyan Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandık. Sıfır atık konusunda tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirerek atık oluşumunu azaltmak, oluşumu kaçınılmaz olan atıkları ise kaynağında ayrıştırmak temel hedefimiz olmaya devam edecek” dedi.

40 BİN KWH’A YAKIN ENERJİ TASARRUFU 

2019 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi çalışmaları kapsamında yönetmelik standartlarına uygun atık yönetimi, atık kutuları ve atık alanları oluşturularak gerekli bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Son 1,5 yıl içerisinde toplanan 54.464 ton değerlendirilebilir atıklar sayesinde 31,637 ağacın kesilmesi engellenirken 13.441,632 litre petrol ve 0,9874 ton hammadde tasarrufu yapıldı. Bunun yanı sıra 607.271 kg sera gaz salınımı önlendi, 52.108 m3 su, 19.693 m3 depolama alanı ve 37.823,51 kWh enerji tasarrufu sağlandı.