Schneider Electric şebekelerinin daha güvenli yönetimi, hem enerjiye erişimin, hem de enerji verimliliğinin temelini oluşturuyor. 70 MVA kurulu güce sahip, Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgeleri’nden biri olan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi kendi güneş enerjisi santralini de bünyesinde barındıyor. 

Mikro şebeke ile yönetilen Organize Sanayi Bölgesi’nin gerçek zamanlı uzaktan izlenmesi ve kontrolü Schneider Electric EcoStruxure Power SCADA Operations çözümü ile sağlanıyor. Bu sayede operatörlerin güvenliği en optimum düzeyde tutulurken, arıza tespiti ve müdahale süreleri kısalıyor.  50 istasyonu besleyen Organize Sanayi Bölgesi’nin elektrik dağıtım sistemi ise Schneider Electric Orta Gerilim Hücreleri sayesinde artık çok daha güvenli bir enerji altyapısına sahip.

SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR

Tesis, ana şebekede herhangi bir sorun oluşsa bile müşterilerine 7/24 kesintisiz enerji sağlıyor. EcoStruxure yazılımı sayesinde elektrik ve su tüketimleri gerçek zamanlı takip ediliyor. Böylece yaklaşık 300 sanayi müşterisine daha güvenli ve sürdürülebilir enerji sağlanabiliyor.  

ELEKTRİK DAĞITIM SİSTEMLERİ DİJİTAL HALE GELİYOR

Schneider Electric Güç Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özalp şöyle konuştu: “EcoStruxure Power ile güç dağıtım sisteminizi güçlendirin. Bu sayede elektrik dağıtım sistemleri dijital ve basit hale geliyor. Siber dirençli ve birbiriyle bağlantılı güç dağıtım çözümleri ile tesis operasyon ekipleri iş sürekliliğini sağlarken, elde ettikleri veriler ile performansın en üst düzeye çıkmasına yardımcı olacak kararları kolaylıkla alıp bunu eyleme dönüştürebilirler. Söz konusu sistem ile enerji ve bakım maliyetlerinizi ortalama yüzde 20 oranında azaltabilir, karbon ayak izinizde yine yüzde 20 oranında iyileştirme sağlayabilirsiniz.”
Mersin Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sanayi Bölgesi olarak misyonumuz kusursuz enerji akışını sağlamak ve müşterilerimize güvenli ve güvenilir enerji ve kusursuz enerji sağlamak. Bu misyonumuzu gerçekleştirmede de Schneider Electric bizim için güvenilir bir çözüm sağlayıcı olmuştur. Artık tüm varlıklarımızı gerçek zamanlı olarak izleyebilir ve olası herhangi bir hatayı proaktif olarak çözebiliriz.”