İSTANBUL (AA) - Schneider Electric, cinsiyet eşitliği ve her yerde, herkes için eşit fırsatlar sunma hususundaki kararlı davranışıyla Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ne (GEI) girdi.

Konuyla ilgili olarak Schneider Electric tarafındanbasına yapılan açıklamaya göre, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi, bu sene iş yerinde cinsiyet eşitliği ve kadın temsilinin artmasına yönelik gayretlerini kamuya kanıtlamış toplam 325 firmayı listeledi.

Schneider Electric, üst üste üçüncü yılıyla Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ne girdi. Farklı sektörlerden tüm şirketlere açık olan endekste bu yıl toplam sermayeleri 12 trilyon dolar olan şirketler yer aldı.

Schneider Electric, endeksteki toplam 325 global şirketten ve sanayi sektöründeki 16 şirketten biri oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Başkan ve Üst Yöneticisi (CEO) Jean-Pascal Tricoire, cinsiyet eşitliği hususundaki çabalarının art arda üçüncü yılında da takdir edilmesinden ötürü gurur duyduklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Schneider Electric'te kadınlar ve cinsiyet eşitliği bizim için en öncelikli konular arasında. Kadın liderlerin güçlü ve kurum içinde görülür olduğu katılımcı bir kültürle kendimizi besliyoruz. 2020 yılı itibarıyla her liderlik ekibinde en az yüzde 30 kadın çalışanımızın olması hedefimiz var. Cinsiyet eşitliği, iş yapma şeklimizin bir parçasıdır ve bizim için önceliklidir."

Bloomberg Başkanı olan Peter T. Grauer da yeni endeks sonuçlarıyla ilgili olarak, "2020 Cinsiyet Eşitliği Endeksi listesinde yer alan toplam 325 şirket şeffaflık konusundaki kararlılığını göstermiş ve cinsiyet ile ilgili veri bildirimi konusunda liderlik yapmıştır. Şirket istatistikleri ve uygulamalarının görünürlüğü, global ölçekte cinsiyet eşitliğinin desteklenmesi anlamında önemli bir adımdır."  şeklinde konuştu.