GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından, Şanlıurfa'ya, bu yıl uygulanacak farklı sektörlerdeki 9 proje aracılığıyla 23,6 milyon liralık yatırım yapılacak. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, GAP BKİ Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla GAP BKİ Başkanlığında, yapılacak yatırımlara ilişkin tören düzenlendi.

MITSUBISHI ELECTRIC TÜRKİYE'DEN ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ AÇIKLAMASI MITSUBISHI ELECTRIC TÜRKİYE'DEN ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ AÇIKLAMASI

“YATIRIMLARIN KARARLILIKLA SÜRMESİ HEDEFLENİYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Bölgenin ve kentin en önemli yatırım lokomotifinin başında GAP BKİ geliyor. Bu yatırımların kararlılıkla sürmesi planlanıyor. GAP BKİ fikir üretme ve üretilen fikrin hayata geçirilmesi konusunda önemli bir misyon yürütüyor. İdaremiz Şanlıurfa’ya ve bölgenin diğer illerine güzel işler yapacak. Türkiye’nin en önemli tarım ve turizm bölgesiyiz. Çalışmalarımıza da kararlılıkla devam edeceğiz”

“ENERJİ PROJELERİNE DESTEK VERECEĞİZ”

Yürütülen projelerle ilgili bilgi veren GAP BKİ Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, “Bu yıl yapılması planlanan 9 proje bulunuyor. Bu projelerin finansmanın büyük kısmının idare tarafından karşılanacak. Projelerin ortalama bütçesi 23,6 milyon TL olacak. Bu rakamın 17,5 milyon TL’sini GAP BKİ olarak biz destekleyeceğiz. Projeler kapsamında turizmle ilgili fiziki altyapının güçlendirilmesini, organik tarımın geliştirilmesi, tarımsal altyapının düzenlenmesini hedefliyoruz. Ayrıca destek verdiğimiz projeler arasında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği çalışmaları yer alacak. Hayata geçirdiğimiz bu projeler aslında her alana hitap edecek projelerdir. Bu projelerin Şanlıurfa iline ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." (AA)