ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ ASSAN PANEL’İN YÜKSEK PERFORMANSLI ÇÖZÜMLERİ

SANKO Holding bünyesindeki SANKO Tekstil İşletmeleri’nin Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren iplik üretim tesislerinin çatısına güneş enerji santrali kuruldu. Proje, Türkiye’nin en büyük çatı üzeri güneş santrali olma özelliği taşıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle katıldı. Açılışa katılan isimler arasında başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan yer alırken üst düzey yetkililer de katılım gösterdiler. 

“BU YATIRIM ENERJİ SEKTÖRÜNE GÜÇ KATACAK” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada; “Hükümet olarak gerek ülkemizin artan enerji ihtiyacını gerekse küresel ekonomik görünümünü dikkate alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2017 yılında açıkladığımız milli enerji ve maden politikası bu süreçte bizlere ve enerji sektörümüze rehberlik ediyor. Daha çok yerli, daha çok yenilebilir şiarıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımızın hedefi, enerji ihtiyacımızı yerli ve milli imkanlarla sürekli, kaliteli ve uygun fiyatlarla karşılamaktır. Bunun için yenilebilir enerji kaynaklarının enerji sepetimizdeki payını devamlı yükseltiyoruz… Türkiye’nin çatıda yapılan en büyük güneş enerjisi santrali projesini bugün resmen hizmete alıyoruz. Enerji sektörümüze güç katacak bu önemli yatırımın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’nin geleceğine ve potansiyeline inanan yatırımcılarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum.’’ dedi.

“ÇATIDA YAPILAN EN BÜYÜK GES PROJESİ OLDU”

Açılışta konuşma gerçekleştiren SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Sanko Holding olarak tüm faaliyetlerimizde çevrenin korunması konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz. Doğal kaynak tüketiminin azaltılması bilinciyle hareket ediyoruz. Bu inanıştan yola çıkarak açılışını gerçekleştirdiğimiz güneş enerji santralinin mutluluğunu yaşıyoruz. Güneş enerji santrali toplam 132 bin 500 metrekare alan üzerinde kuruldu. Proje, Türkiye’de bugüne kadar çatıda yapılan en büyük güneş enerji santrali olarak öne çıkıyor. Proje kapsamında 37 bin 776 adet 390 watt lık paneller kullanıldı. Bu paneller ile 14,73 MWp / 12,70 MWe kurulu güç elde edilecek. Sanko Tekstil’in Adıyaman İşletmelerinin yıllık enerji ihtiyacının 20 milyon kwh’i inşa edilen güneş enerji santralinde üretilecek. Projemize destekleri için öncellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Bakanımıza ve Bakan Yardımcımıza, değerli konuklarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, yatırımımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.