Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin yanındaki 55 bin metrekare alan üzerine güneş enerji santrali kurarak enerji üretimine başlayacak. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kurum bünyesinde bu projeyi hayata geçireceklerini belirtirken GES projesi sayesinde kendi enerjisini üreteceklerini ve bu hamleyle şehre sağladıkları hizmeti artıracaklarını belirtti.  Yüce konuşmasına şu sözlerle devam etti: “GES projesi SASKİ marifetiyle hayata geçecek. Bu proje sayesinde bünyemizde bulunan arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve göl tesislerinin enerji ihtiyacının tamamını karşılanmış olacak. Projeyle ilgili ÇED raporu alındı ve imar planlarında gerekli düzenlemeler gerçekleştirildi. Güneş enerji santrali ile ilgili proje çalışmaları da tamamlandı. Tükettiğini üreten bir şehir olarak projelerimize devam edeceğiz.” dedi. 

“ADASU HES İLE ENERJİ ÜRETİYORUZ”

ADASU HES projesi sayesinde 2013 yılından beri 223 milyon KWh enerji ürettiklerini belirten Yüce, bu proje sayesinde yaklaşık 65 milyon TL kazanç elde ettiklerini belirtti. ADASU HES projesi ile enerji üretirken doğaya zarar vermediklerinin de altını çizen Yüce, “Pamukova Eskiyayla havzasında inşa ettiğimiz Akçay Barajı ile de isale hattı üzerinden cazibesi ile gelen suyu enerjiye dönüştüreceğiz. Yenilenebilir enerji kaynakları ile enerji üretmeye devam ederken, şimdi de doğanın gücünden elektrik üretecek ve tükettiğini üreten şehir Sakarya iddiamızı güçlendireceğiz” dedi.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Yenilenebilir enerji kaynaklarının doğru kullanılmasına yönelik yatırım yaptıklarını söyleyen Yüce, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak çevreci, doğaya saygılı bir stratejiyle hareket ettiklerini ve 55 bin metrekarelik alan üzerinde güneşten elektrik üretmeye yönelik yaptıklarını belirtti. SEDAŞ ile bağlantı anlaşması yaptıklarını söyleyen Yüce, Ürettiğimiz elektriği kurumumuz bünyesinde bulunan arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve göl tesislerinde kullanacağız ve kurum olarak yeni bir tasarruf hamlesini gerçekleştirmiş olacağız. Kısa süre sonra ihalesini gerçekleştireceğimiz proje ile kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Yapacağımız tasarruf ile de yatırımlarımız daha da artacak. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.