Banyo ürünleri üretimi ve pazarlamasında faaliyet gösteren Roca Grup, sürdürülebilirliğe odaklanarak kârlı büyümesini 2021 yılında da devam ettirdi. Küresel enerji ve ham madde maliyetlerinde yaşanan artışa rağmen 2021 yılı cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 21,9 oranında arttırarak 2.05 milyar euro ciro ile kapatan Roca Grup, sürdürülebilirlik hedefi kapsamında yatırımlarına da hız verdi. Roca Grup 2045 yılına kadar karbon nötr olmayı hedeflediklerini açıklarken pilot bölge olarak Fas’ta bulunan Settat tesislerini ve Türkiye’ye de bulunan Eskişehir fabrikasını seçti.  

ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR

ESKİŞEHİR’DEN DÜNYAYA YAYILACAK

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, “Türkiye Rocca’nın büyümesinde önemli bir yere sahip. Koronavirüs salgının tüm olumsuz koşullarına rağmen büyümemize devam ediyor ve sürdürülebilirlik stratejimiz çerçevesinde üretimimizin çevreye verdiği etkileri en aza indirmek için çalışıyoruz. Fas’la birlikte pilot bölge seçilen Eskişehir fabrikamızla Türkiye bu anlamda önemli bir görevi üstlendi. Grubumuzun sürdürülebilirlik ve büyüme hedeflerine önemli katkılar sağlıyor. Eskişehir’de elde ettiğimiz çıktılar, grubun dünya genelindeki diğer fabrikalarında da uygulanacak. Böylesine önemli bir misyon üstlendiğimiz için hem heyecanlı hem de gururluyuz” dedi. 

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI KOLEKSİYON HAZIRLADIK”

Oliva, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kısa bir süre önce tasarım odaklı yeni koleksiyonları Ona’yı Türkiye’de kullanıcılarla buluşturduk. Koleksiyonumuzda sürdürülebilirliği gözeterek tasarımlarımızın doğaya saygılı, verimli ve estetik olmasına özen gösteriyoruz. Yeni lanse ettiğimiz Ona Koleksiyonumuzda bu özellikleri taşıyor. Bu koleksiyonda yenilikçi malzemeler kullanıldı ve teknolojiler geliştirildi. Bu sayede su tasarrufunda ve enerji tüketiminde daha fazla verimliliği garanti ediyor. Koleksiyonun tüm aksesuarları da geri dönüştürülmüş malzemelerden üretiliyor. Ona Koleksiyonu gerek tasarım anlamında gerekse sürdürülebilir üretimde Roca’nın güçlü taahhütlerini karşılıyor”