QNB Finansleasing ve General Solar arasında imzalanan anlaşma kapsamında öz tüketim amaçlı çatı üstü GES yatırımı yapmak isteyen sanayicilere destek sağlanacak. Danışmanlık ve kurulum hizmeti General Solar Enerji yaparken finansman çözümlerini ise QNB Finansleasing sağlayacak. Sanayiciler elektrik faturası öder gibi leasing taksiti ödeyecek ve elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından bedelsiz karşılanmasını sağlanacak.

“NAKİT AKIŞINA UYGUN FİNANSMAN SEÇENEKLERİ SUNACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan QNB Finansleasing Genel Müdürü Metin Karabiber; çevre konusundaki hassasiyetin arttığına dikkat çekerken yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla faydalanmak gerektiğini söyledi. Karabiber konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Çatı üzeri güneş enerjisi sistemi yatırımları hem cazibesi giderek artan alanlar arasında yerini alıyor hem de işletme sahiplerine enerji tasarrufu etme imkanı sunuyor. Hayata geçirdiğimiz iş birliğiyle de nakit akışlarına uygun finansman seçenekleri sunabileceğiz.” 

“HER AŞAMADA KALİTELİ HİZMET SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çatı üzeri GES projeleri alanında başarılı işlere imza attıklarını ifade eden General Solar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş, solar sektöründe emin adımlarla ilerlemek için çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizdi. Demirdaş konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Türkiye’nin birçok yerinde başarı ile tamamlanan projelerimiz, solar sektöründe sağlam ve emin adımlarla ilerlememiz adına iyi birer referans niteliğinde. GES yatırımcılarımıza işin her aşamasında kaliteli hizmet sağlamak adına finansman alanındaki iş birliğimizi de tamamlamış bulunuyoruz.”