Hollanda’daki tüm PVH Avrupa binalarının enerji ihtiyacını karşılayan bu sürdürülebilirlik başarısı, PVH Corp.’un 2030 yılına kadar elektriğinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlama taahhüdünün bir parçasını oluşturuyor. 

PVH Avrupa, Hollanda’nın Venlo kentinde bulunan, en ileri teknolojilerle donatılmış Depo ve Lojistik Merkezinde, halen çalışır durumda olan ve dünyanın en güçlüsü* olduğu tahmin edilen güneş enerjili çatısının kurulumunun tamamlandığını duyurdu. 

PVH Avrupa, PVH Corp. [NYSE: PVH] şirketlerinden Tommy Hilfiger’ın küresel merkezi olmanın yanı sıra Calvin Klein’in Avrupa ofislerinin genel merkezini de bünyesinde barındırıyor. Toplamda 48.000’den fazla güneş panelinden oluşan çatı, Depo ve Lojistik Merkezinin elektrik ayak izini kapsamanın yanı sıra Hollanda enerji ağı üzerinden PVH Avrupa’nın Hollanda’daki depo, ofis ve mağazalarının tüm elektrik ihtiyacını da dolaylı olarak karşılıyor. 

PVH Avrupa’nın enerji ortağı Eneco, bu binaların ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamının bu yeni güneş enerjili çatı tarafından üretildiğini belgeledi. Belçikalı lojistik ve gayrimenkul şirketi Heylen Warehouses’un sahibi olduğu Venlo Depo ve Lojistik Merkezindeki teknik kurulum işleri IZEN tarafından üstlenildi. 

Bu proje, PVH’in 2030 yılına kadar tüm ofis, depo ve mağazalarının ihtiyacı olan elektriğin %100'ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlama ve tedarik zinciri genelinde karbon emisyonlarını %30 azaltma yolculuğunda yeni bir kilometre taşını oluşturuyor. Bu çalışma, ayrıca PVH’in Paris Sözleşmesi’nde belirtilen en iddialı karbon sıfırlama seviyeleriyle uyumlu bilimsel temelli emisyon hedefleriyle de bağlantılı. Aynı zamanda, şirketin negatif çevresel etkisini sıfıra indirgemeyi, pozitif çevresel etkisini %100’e çıkarmayı ve değer zincirinin etkilediği 1 milyondan fazla insanın hayatını iyileştirmeyi amaçlayan Forward Fashion kurumsal sorumluluk stratejisindeki öncelikler arasında yer alıyor. 

Başlıca Veriler:

  • Venlo’daki 110.000 m2'lik depo, PVH Avrupa'nın ana dağıtım merkezi
  • Bina, BREEAM (Bina Araştırma Kuruluşu Çevresel Değerlendirme Metodu) tarafından sürdürülebilirlikte “Çok İyi” derecelendirmesine sahip
  • 18 MWp (Mega Watt tepe noktası) üretme kapasitesiyle dünyanın en güçlü güneş enerjili çatısı
  • 48.000’den fazla yüksek performanslı güneş paneli 
  • PVH Avrupa’nın Hollanda'da sahip olduğu tüm mağaza, depo ve ofislerin enerji ihtiyacını karşılıyor

Tommy Hilfiger Global and PVH Avrupa CEO’su Martijn Hagman konuyla ilgili; “Bu projenin tamamlanması, hem Venlo'daki Depo ve Lojistik Merkezimiz hem PVH Avrupa'nın sürdürülebilirlik yolculuğu açısından inanılmaz bir kilometre taşı oldu. Halen tamamıyla çalışır durumda olan ve dünyanın en güçlü güneş enerjili çatısı olduğuna inandığımız bu çatının kurulumuna biz de katıldık. Bu proje, 2030 yılına kadar %100 yenilenebilir elektriğe geçme ve tedarik zinciri genelinde emisyonları %30 azaltma taahhüdümüzde büyük bir adımı temsil ediyor. Bu başarıyı müthiş yetenekli, tutkulu ve kararlı PVH çalışanlarından oluşan, alanlarının en iyisi bir ekip sayesinde elde ettik” dedi.